mynewspapers.net

Finns det en skiss verktyg i GIMP?

Finns det en skiss verktyg i GIMP?


Konstnärer som arbetar med en penna och papper njuta av friheten att snabbt fånga avbild av en bild i en grov skiss. Men några kan inte inse de har samma frihet när du skapar digital konst. GNU Image Manipulation Program (GIMP), innehåller inbyggda verktygen som gör grafiska formgivare snabbt skapa en bild disposition som sätt där konstnärer kan lägga till ytterligare verktyg att hjälpa dem att skapa skisser mer enkelt och effektivt sätt.

Pennverktyget

Pennverktyget i verktygslådan skapar en hård linje på duken i valfri form din hand kan skapa. Du kan använda den till skissa tunna linjer eller expandera radie penna spets till använda den som en bred spets markör. Till skillnad från verktyget Paint skapar det en exakt linje istället för luddiga kanter. Bland dess alternativ är en opaciteten reglaget, som låter dig skapa mörka, ogenomskinlig linjer eller ljus, genomskinlig sådana, som om du varierande trycket på en fysisk penna. Du kan också rita med en färg eller toning penna.

Linjeverktyget

Linjeverktyget kan du skapa former med hjälp av Bezier kurvor. Varje gång du klickar på duken, en prick eller kontrollpunkt, visas ansluten till tidigare kontrollpunkten med en rak linje. När du skissar ungefär formen, kan du dra kontrollhandtagen från kontrollpunkterna att skapa kurvor. Med den här metoden kan du skapa vilken form du väljer och sedan måla vägen för att överföra formen till duken.

Plugins

Många tredjeparts utvecklare har skapat plugins eller ytterligare effekter för GIMP, att ge ett fotografi utseendet av en blyertsskiss. Del arbete, i kombination med andra effekter som filtret högpass kan användas med Gaussisk oskärpa, Desaturate och nivåer effekter för att skapa en skiss anspelning. Andra, utföra till exempel snabb skiss filtret, effekten i ett enda steg.

Tabletter

GIMP stöder användning av perifera skiss verktyg, till exempel tabletter. När du ansluter en tablett som en Wacom Pad, på datorn, kan du skissa i GIMP med en digital penna. För att göra GIMP erkänna tabletten, välj "Inställningar" från "Redigera"-menyn, klicka på kategorin "Input Devices". GIMP ger dig möjlighet att konfigurera din tablett som en inmatningsenhet. Vissa grafiska konstnärer föredrar detta verktyg för att skapa skisser eftersom det tillåter dem att dra mer naturligt än med en mus.