mynewspapers.net

Finger Food kvällsmat idéer för 1 år gamla barn

Finger Food kvällsmat idéer för 1 år gamla barn


Utfodring 1-åringar kan vara en hit eller miss möjlighet. De vill livnära sig själva, men de är inte helt tillräckligt på det och inte riktigt har begreppet med redskap. När de gillar vad de äter, äter de det. Om de inte vill, de kommer inte och de kan du inte hjälpa dem. Nyckeln till detta är att hitta vad de gillar och servera den i bitar stor nog för dem att få grepp med fingrarna utan att vara för stor för små munnar.

Protein

Kyckling är mycket protein och lite fett. Skapa kyckling nuggets hemma av skivning kycklingbröst i små strimlor och panering dem innan du placerar dem i ugnen. Grill kycklingbrösten och skär dem i små bitar. Koka kycklingbrösten i hönsbuljong och ge barnet bitar av strimlad kyckling. Ge barnet lite ketchup eller grill sås att doppa i bitar i för lite extra smak. Om du redan gör kycklingvingar, lår och ben till middag, dra några av köttet från benet i små bitar för barnet att ta. Nötkött är en annan proteinrik kött alternativ för en baby. Grilla en hamburgare bulle och riva den i små bitar och servera med lite ketchup. Koka upp lite mager köttfärs och smula ner det för barnet att ta. När du gör tacos för resten av familjen, ta lite av köttet åt sidan och ge den till barnet att äta. Filé mignon är en låg fetthalt, mjuk biff som kan vara enkelt kubik för barnet att ta och äta. Fiskpinnar är lätt att hantera. Bönor är också lätt för barn att ta och äta.

Pasta och bröd

Pasta som är formade som armbågar, spiral eller fluga, det är enkelt för ett barn att förstå. Penne eller mostaccioli nudlar skuren i tredjedelar kan också vara lätt att hantera. För lite extra smak, lägga till lite pasta eller ost sås i nudlarna. Vara noga med att inte lägga för mycket eller nudlar blir alltför hala. För extra protein, lägga till en liten bit av korv eller nötkött crumbles sås/nudel blandningen. Koka en grillad ost och riva den i mindre portioner för en baby att ta. För protein, lägga till en skiva eller två av deli skinka grillad ost. För ännu mer näringsämnen, lägga till en tunn skiva tomat. Servera en pitabröd slits i små bitar toppad med hummus. Använda två tortillas och skapa en ost och kyckling quesadilla. Skär den i fyra bitar och servera med salsa för doppning.

Grönsaker och frukt

För smårätter är bitar av överkokt broccoli, morötter och gröna bönor mjuk nog för några tänder att tugga igenom och lätt för en bebis små fingrar att hantera. Ärtor är liten nog på egen hand för spädbarn. Sötpotatis gå väl på grund av deras söta smak. Gurka pinnar är mjuka nog att äta med några tänder. Blanda dem alla tillsammans för ett vegetabiliskt medley och servera den som huvudrätt. För picky eaters, lägga till lite ostsås, salsa eller salladsdressing till dem. Du kan också lägga till äppelmos för dem att doppa sina grönsaker i. Skär frukterna i små holdable, bita storlek bitar. Bananer, är mjuka äpplen, persikor och päron söt nog för spädbarn gommar. Kvartalet några vindruvor och servera dem tillsammans med barnets måltid. Meloner som skärs i mindre bitar kommer också gå över bra.

Frukost livsmedel

Frukost livsmedel är inte bara snabb och enkel, men är lätt för barn att plocka upp och smälta. Förvränga några ägg och servera med små bitar av korv. Laga pannkakor eller våfflor och slita dem i små bitar, med en liten sida av låg-socker sirap för doppning. Hårdkokta ägg i små bitar är lätt för barn att hantera. Rosta några bröd, en liten bagel eller engelsk muffin, topp med små bitar av frukt, och slita det i stycken för barnet att äta.