mynewspapers.net

Finansiella riskerna med att driva ett företag

Finansiella riskerna med att driva ett företag


Att inrätta och upprätthålla ett eget företag kan ställa dig på vägen till ekonomiskt oberoende och ge ett attraktivt alternativ till dagligen nio till fem. Även om potentiellt lukrativ, dock kan starta upp ett företag leda till betydande ekonomiska förluster om marknadskrafterna arbete mot dig eller om du misslyckas att ta hänsyn till de inneboende riskerna i upprätthålla eller utvidga ditt företag.

Hantera pengar

Driva ett företag vanligtvis introducerar ett betydande inslag av osäkerhet om när du får pengar och hur mycket du får. Många företag är cykliska, vilket betyder att de kommer att vara kassa-rika på vissa tider i år, men saknar medel på andra. Företag kan också påverkas av marknadskrafter, där efterfrågan kan minska eller öka beroende på den totala ekonomin. Dessa element kan betyder att du måste avstå från regelbundenheten i en månadsinkomst som finns i de flesta jobb och betala själv när verksamheten har råd. Effektiv pengar förvaltning under hela året är därför nödvändigt att lämna tillräckligt med pengar för att täcka grundläggande månatliga utgifter.

Personligt ansvar

Säkra finansiering för att starta upp ett nytt företag kan vara skrämmande, särskilt under en ekonomisk nedgång. Banker är ofta ovilliga att riskera pengar att låna ut till nystartade företag, särskilt om de baserade i sektorer som inte har blomstrat under de föregående åren. Även om du kan få ett lån, kan du behöva erbjuda ditt hem som säkerheter för att minska risken till din bank. Bidrar personliga besparingar att göra upp eventuella underskott kan också krävas. Om ditt företag inte får kan dessa tillgångar väl vara förverkad för att täcka företagets skuld.

Utländska investeringar

Inträde på utländska marknader eller inköp av tjänster eller material från främmande länder kan öka risken för ekonomiska förluster ytterligare. Valutakurserna kan fluktuera kraftigt, vilket innebär att kostnaderna för inköp ökar utan förvarning, lämnar ett finansiellt underskott på företaget böcker. Marknadsföring din produkt eller tjänst utomlands är också ett mycket riskabelt företag som byggnaden och skatt lagar kan skilja sig avsevärt. Någon tillsyn vid bedömningen av business förordning kan du lämna ditt företag utsätts för betydande ekonomiska förluster.

Företag marknader

Även de mest väl genomtänkt affärsplan kommer misslyckades om marknadskrafterna inte hålla i din favör. En ekonomisk nedgång kan leda till en betydande minskning i efterfrågan för din produkt eller tjänst och lämna ditt företag utsätts för betydande förluster. Leverantörens kostnader kan också stiga på grund av ökad efterfrågan, skattehöjningar eller tillgängligheten minskar. Dessa marknaden förskjutningar kan vara svårt att förutsäga och placera ditt företag allvarliga finansiella äventyras.