mynewspapers.net

Finansiell rådgivning för pensionärerPensioneringen är en tid när du kan koppla av och kanske ta upp en ny hobby, eller resa mer allmänt. Några pensionärer, men blir det en tid när ekonomisk förvaltning blir allt viktigare. Medan vissa pensionärer är orolig för hantering på en grundläggande pension och inte hävdar alla de fördelar som de kan ha rätt till, tycker andra att deras kapital binds upp i fastigheten och önskar att de hade mer ekonomisk frihet att njuta av sin pension. Det finns finansiella råd att hjälpa pensionärer i båda situationerna.

Ålder UK råd

Ålder UK är en välgörenhetsorganisation som stödjer äldre människor och deras hemsida har ett avsnitt om pengar frågor. Du kan hitta hur man bli av med skulden, upptäcka vad fördelarna kan vara tillgängliga för dig, och Använd deras pension och nytta miniräknare för att räkna ut vad inkomst du sannolikt kommer att ha när du närmar dig pensionsåldern. Ålder UK har också en gratis-telefonnummer, 0800 169 6565, där samma nivå av gratis rådgivning ges.

HM intäkter & tullhantering

HMRCS hemsida har en hel del av uppgifterna i det har dedikerade pensionär avsnitt. Du kan hitta om du behöva fylla på med din nationella försäkringsavgifter, om du är berättigad till avdrag för skatt och nationell försäkring och information om fortsätter att arbeta förbi pensionsåldern. Människor som sysslar med det bästa sättet att överföra egendom eller ägodelar till nära och kära kan också komma åt information om de mest effektiva sätten att åstadkomma det framgångsrikt. Dessutom finns det information om nominera en betrodd person att ta itu med dina skattefrågor för din räkning.

Inteckningar för pensionärer

Många människor antar att banker inte kommer att ge lån till de som är pensionerade och har ingen inkomst från arbete. Även om bankerna stramar den åldersgrupp som de kommer att låna ut till, på grund av de senaste ekonomiska påtryckningar, erbjuder vissa banker fortfarande specialiserade pensionär inteckningar. Inteckningar omfatta ett avtal att betala ränta på lånet varje månad, med kapitalbelopp återbetalas till banken när fastigheten säljs. Pensionär får söka en inteckning senare i livet beror på att subventionera en flytta in i en bungalow, närmare släktingar eller för en bättre livsstil.

SAGA finansiell planering

SAGA är ett företag vars produkter är särskilt riktade till över 50-talet på marknaden. En tidning produceras för medlemmar och produkter som paketresor, kryssningar, försäkring och hälso-och sjukvård är utformade för den äldre personens behov. SAGA erbjuder en finansiell planering som är avgiftsbelagda, men omfattar regelbundna personliga möten med en representant. De som är intresserade kan få en gratis översyn av sina investeringar genom att ringa deras fri-telefon hjälplinje på 0800 206 1820, men bör vara medveten om att den information de lämnar kommer att användas av SAGA för att rekommendera betalt för tjänster.

Oberoende finansiella rådgivare

En oberoende finansiell rådgivare kan arbeta på dina vägnar att se till att dina investeringar, pensioner och egenskapen arbetar till din fördel. Att hitta en betrodda rådgivare, är dock viktigt att undvika misshushållning av dina pengar. Förutsättningslöss hemsida ger råd om att hitta rätt finansiell rådgivare för dig, vilket ger en check-lista över artiklar för dig att ställa när du ringer för mer. De rekommenderar också att du kontaktar de potentiella finansiella rådgivarna per telefon att sammanställa information om olika alternativ, innan mötet med ditt kort lista.