mynewspapers.net

Filtillägget ZVR

Filtillägget ZVR


Filnamnstillägget dator är den andra delen av ett datornamn, som förekommer efter dot ("."). Syftet med filändelsen är att ge en indikation av innehållet i filen via en meningsfull förkortning med tre eller fyra bokstäver. Tillägget ZVR används av flera olika program för att lagra olika dataformat. De flesta programmen används med handhållna enheter som brännare eller personliga digitala assistenter (PDA).

Ljudfiler

Både SAFA av Hong Kong och Philips i Nederländerna använder filnamnstillägget ZVR för ljudfiler. Alla dessa format är företagets egendom och två är inte utbytbara. SAFA gör MP3-spelare med extra funktioner som FM-radiomottagare och ljudregistratorer. Nyare SAFA enheter lagra ljudfiler med WMA arkivera utsträckande. Philips ZVR formatet kallas "Voicetracer." Ljudfilerna Voicetracer skapar använda PC-baserade ZVR spelare för uppspelning.

ZVR

ZVR är namnet på ett program som skapar dokumentfiler komprimerade. Varje fil skapad har filtillägget ZVR. Programmet ZVR producerar böcker speciellt för Psion handhållna enheter. ZVR programmet producerar digitala dokument för visning på Psion enheten i stående orientering (längre kanter på sidorna), kortare kanterna på toppen och botten. Tekniken implementeras i två delar: en kompressor och en läsare. Kompressorn är ZVRZ och läsaren kallas ZVR.

Kompatibilitet

Även om alla implementationer av filtillägget ZVR har en specifik funktion och ett format som kan användas endast med utsedda läsaren, finns det inget att stoppa användare från att försöka öppna en filtyp ZVR med en annan läsning ansökan. Försöker öppna en e-bok med en audio spelaren fungerar inte. Även om de Philips och SAFA filtyperna är båda ljudformat, de är inte överlåtbara mellan programmen.

Standardprogram

Microsoft Windows använder filnamnstillägget för att mappa mellan filtyper och de program som öppnar dem. Denna förening har registrerats i ett standardprogram databasen. Endast ett standardprogram kan associeras med varje arkivera utsträckande. Detta leder till problem om en användare har både Philips Voicetracer filer och ZVR eBooks lagras på samma dator. Operativsystemet kommer att försöka öppna båda filtyper med samma program, som skulle vara den mest nyligen installerat. SAFA ljudfilen har inte en dator spelare. ZVR omvandlare ändrar SAFA ZVR filer till WAV-filer, som spelar i någon mediaspelare. ZVR omvandlare fungerar inte med e-böcker eller Voicetracer filer.