mynewspapers.net

Filippinska-krav för ett turistvisum i Taiwan

Filippinska-krav för ett turistvisum i Taiwan


Filippinska medborgare måste kunna få visum när du reser till Taiwan för turism. Enligt Taipei ekonomiska och kulturella Office i Filippinerna, Taiwan och Filippinerna har en nära ekonomisk och kulturell relation, och tusentals filippiner besöker Taiwan varje år. Dock utan turistvisum, kommer filippiner inte att kunna njuta av Taiwans fantastiska nationalparker och taiwanesisk mat.

Ansökningsformulär

Du kan få en ansökan om en besökare eller "turistvisum" via webbplatsen Taiwan presidiet för konsulära frågor eller från närmaste taiwanesiska konsulatet. Du kommer att behöva ge din kontakt och passinformation, samt adressen där du kommer att bo i Taiwan. Ansökan bör helt och prydligt fyllas för att undvika avstötning.

Foton

Du behöver två pass och medelstora foton med ansökan om visering. Bilderna bör vara 1,5 av 2 inches i storlek, färgad med vit bakgrund. Bilderna måste vara en frontal bild av ditt ansikte, och får inte Visa du bär hattar. Det måste ha tagits inom de senaste tre månaderna.

Passport

Filippinska-krav för ett turistvisum i Taiwan


När du skickar din ansökan, måste du ange ett filippinska pass som är giltigt i minst sex månader från tiden för din ansökan. Pass bör ha minst en tom Viseringssidan. Påskrift sidor är inte godtagbara. Har du ingen Tom viseringssidorna, måste du köpa mer innan du skickar din ansökan. Om du har en gammal pass, måste du ge det förutom ditt nuvarande pass att visa tidigare resor.

Bevis av medel

För att säkerställa att du är kapabel att finansiera din resa till Taiwan, ber den taiwanesiska regeringen att du anger ett bankutdrag som visar att du har tillräckligt med pengar på kontot.

Returbiljett

Du måste ge bevis för tur och retur resa till och från Taiwan. En kopia av din aeroplan biljett, en e-biljett kvitto eller en faktura från din resebyrå är godtagbart bevis. Utan en returbiljett, får din ansökan avslås.

Avgifter

En avgift som krävs för besökaren handläggningstiderna. Från och med juni 2010 ber den taiwanesiska konsulatet £32 för enkel inresa och £65 för flera inresor besökare visum.

Andra krav

Även om det är osannolikt, taiwanesiska konsulatet förbehåller sig rätten att begära ytterligare handlingar eller en intervju. Om konsulatet kräver ytterligare information, informerar de dig när du skickar in din visumansökan.