mynewspapers.net

Fettförbränning för diabetiker

Fettförbränning för diabetiker


Uppskattningsvis 24 miljoner människor har diabetes i USA, enligt 2007 nationella Diabetes faktabladet; i Storbritannien är nästan 3 miljoner, enligt Diabetes UK. En av de ledande riskfaktorerna för att utveckla typ 2-diabetes är övervikt; viktökning kan dock också bli ett problem för de som redan tar insulin för att hantera sjukdomen. Det är därför en hälsosam livsstil - inklusive regelbunden motion för att bränna överflödigt fett - är viktigt för diabetiker.

Identifiering

Diabetes är en kronisk sjukdom som involverar glukos och hormonet insulin. Detta hormon, som produceras i bukspottkörteln, är viktigt för nedbrytningen av glukos för energianvändning av kroppens celler. Personer med typ 1-diabetes ger inte en tillräcklig mängd insulin för att utföra denna viktiga funktion. Däremot kan de som utvecklar typ 2 diabetes, har normala insulinnivåer. Vissa livsstilsfaktorer kan orsaka dessa individer att utveckla insulinresistens, vilket resulterar i felaktig användning av hormonet. Över tiden, kan typ 2 diabetiker inte producera en tillräcklig mängd insulin.

Betydelse

Förebyggande och hantering av diabetes är en viktig folkhälsofråga. Komplikationer i samband med sjukdomen kan påverka hela kroppen, enligt den nationella Diabetes Information Clearinghouse. Sådana komplikationer är hjärt-villkor, njursvikt, blindhet, amputationer och nervskador. Viktkontroll är viktigt för både pre diabetiker och de redan diagnostiserats. Inte bara kan ta insulin ökar vikt vinna, men forskning visar att diabetiker kan ha en defekt i sin kropp fettförbränningsgen. Denna gen hoppar minskar deras förmåga att korrekt använda insulin och bränna fett, enligt en 2008 Karolinska Institutet studie rapporterade i Science Daily.

Fördelar

Bränna överflödigt fett genom att utöva och äta en hälsosam kost är viktigt för diabetes management. De med insulinresistens är mer benägna att gå upp i vikt på grund av överflödig glukos - socker - i deras celler. Socker som inte används för energi i cellerna lagras som fett, enligt Mayo Clinic. Genom att delta i regelbunden motion och bränna detta överflödigt fett, kan de minska sin nivå av insulinresistens. Den fysiska aktiviteten kan också vara fördelaktigt att minska risken att utveckla hjärtsjukdom och andra komplikationer för diabetiker.

Typ

Aerob träning är perfekt för diabetiker eftersom det kan sänka blodsockret, bränna överflödigt fett och förbättra hjärt-funktion. Exempel på aerob träning är promenader, cykel och simning. Intensiv sprint träning kan också vara fördelaktigt, särskilt för typ 1 diabetiker. Forskare från University of Sydney i New South Wales fann att diabetiker som genomgått ett sju veckor utbildningsprogram kunna bränna fett mer effektivt, enligt en artikel publicerad i tidningen American Diabetes Association, Diabetes prognos. Deltagarna avslutat korta, högintensiva pass med en motionscykel tre gånger i veckan.

Varning

Innan du börjar ett fitness program, bör diabetiker konsultera sin läkare, eftersom deras nuvarande hälsostatus kan påverka vilken typ av träning är säkert för dem att delta i. Dessutom är det viktigt att övervaka blodsockret före, under och efter träning. Det är möjligt för diabetiker med lägre nivåer att uppleva hypoglykemiska episoder vid fysisk ansträngning, och de med högt blodsocker kan utveckla ketoacidos, enligt Mayo Clinic.