mynewspapers.net

Fett kontra låg-carb diet

Fett kontra låg-carb diet


Välja rätt kost kan göra skillnaden mellan framgång och misslyckande när det gäller att förlora fett. Två populära val är låg fetthalt och låg-carb diet; Om du väljer fel, kan du inte sticka med det. Antingen diet kan hjälpa dig gå ner i vikt, så att förstå skillnaderna mellan dem kan hjälpa dig att avgöra om en om bättre för dig.

Fettförbränning

Någon diet som begränsar kalorier hjälper dig gå ner i vikt. En studie som publiceras i den "Annals of Internal Medicine" den 18 maj 2004 fann dock att low-carb diet ibland underlätta snabbare och mer betydande fettförbränning än fettsnål kost, medan du också gör ett bättre jobb med att bevara lean-muskel massa. En annan studie, publicerad den 17 juli, 2008 i "The New England Journal of Medicine" fann att en låg-carb diet att erbjudas något mer fettförbränning än en fettsnål kost. men en studie publicerad i den "Archives of Internal Medicine" i 2010 fann att resultat från en låg-fettrik kost var lätt ned bättre än en låg-carb diet.

Hälsofördelar

En låg-carb diet verkar vara bättre för att förbättra goda kolesterolet, enligt en studie publicerad i den 3 Aug. 2010 upplagan av Annals of Internal Medicine. Deltagarna i en tvåårig studie hade mer förbättring i deras hjärtsjukdom riskprofil med en låg-carb diet kontra en låg-fettrik kost. 17 juli, 2008 studie i "The New England Journal of Medicine" fann liknande förmåner till lipid profiler på en låg-carb diet över en låg-fettrik kost. För personer som försöker gå ner i vikt samtidigt hantera koronar riskfaktorer, kan en låg-carb diet vara ett bättre val. Mer tonvikt läggs på den viktiga rollen som hälsosamma fetter i kosten. Om du väljer en låg-fettrik kost, inkludera hälsosamma fetter från källor som lax, avokado och nötter i din kost för att få alla de hälsofördelar som de kan erbjuda.

Vidhäftning

En kost är bara så bra som en persons förmåga att bo på den. En 18 maj 2004 studie publicerad i den "Annals of Internal Medicine" fann att personer som deltar i en låg-carb diet hade bättre efterlevnad av sin kost än de som äter en låg-fettrik kost. En annan studie som publicerades den 25 januari 2010 i den "Archives of Internal Medicine" fann dock att följsamhet nivåer var ungefär samma för låg-carb och låg fetthalt dieters.

Överväganden

Vissa populationer kan inte göra bra med en låg-carb diet. Vegetarianer måste göra många Boende att begränsa kolhydrater och kan finna att kosten blir alltför svåra att upprätthålla. Uthållighetsidrottare kan inte göra bra på låg-carb. Om du tränar för sport prestanda, kan du hitta att du utför optimalt på en kost som är 50 till 70 procent kolhydrater. En låg-carb diet kan vara bättre för människor med diabetes, eftersom insulinkänsligheten förbättras genom minskning av kolhydrater från kosten, enligt en artikel publicerad den 1 november 2005 i "The British Journal of allmänna Practice".

Nutrition

Både låg-carb och fettsnål kost kan vara mycket näringsrika eftersom de begränsar skräp och bearbetade livsmedel. En låg-carb diet fokuserar på mycket näringsrik mat som kött, mejeri och grönsaker. En låg-fettrik kost fokuserar på fullkorn, frukt och grönsaker. Välja en diet som passar dina önskemål och livsstilar, så om du är ett stort fan bacon-och-ägget, inte plocka en kost som inte innehåller dessa livsmedel. Om du älskar sallader och korn, kan du göra bättre på en låg-fettrik kost.