mynewspapers.net

Festivalens tema idéer

Festivalens tema idéer


Festivaler kan vara roliga händelser som sammanföra grupper av människor eller samhällen. De flesta festivaler är utformade för att tjäna pengar, utbilda allmänheten, föra medvetenheten till en särskild orsak eller Lägg livskvalitet i en stadsdel eller gemenskapen. Om du planerar en kommande festival i ditt område, finns det många olika typer av festivalen teman och idéer att välja mellan.

Säsongsbetonade teman

Säsongs festivaler på årsbasis och kan vara associerade med jordbruket årstiderna. Några exempel på dessa typer av festivalen teman inkluderar vin festivaler som äger rum på höjden av vinproduktion säsong eller skörden festivaler som erbjuder färska grönsaker och pumpa patchar. Många grupper fira början av våren med en May Day festival. Andra typer av säsongsbetonade festivaler inkluderar populära varm luft ballong festivaler under hösten, enligt Frommer's.

Konst och musik teman

Om din grupp vill främja lokala konstnärer och musiker, kan du välja mellan flera typer av festivalen teman. Överväga att planera en vecka eller helg lång händelse som har en linje upp av lokala band och dansare. Dessa typer av festivaler kan ha en entré avgift för att betala för kostnaderna för audiovisuell utrustning eller ens betala en headliner band. Andra typer av konst festivaler är de med hantverk bås, som handgjorda täcken, möbler i trä och målat glasprodukter. Vissa samhällen främja lokala målare och skulptörer med en festival. Denna typ av händelse kan konstnärer att sälja deras arbete, liksom funktionen klasser eller lektioner.

Kulturella teman

Kulturella festivaler kan funktionen olika typer av konstverk, mat och traditioner från hela världen. Ett exempel på denna typ av temat är Oktoberfest, som firar öl, bratwurst och kyckling dansen. Många populära mat och vin festivaler falla i denna kategori. Andra typer av kulturella festivaler utbilda deltagare om olika länder, regioner eller religioner.

Holiday teman

Holiday festivaler anordnas året runt och är ett populärt sätt att sammanföra grupper och samhällen under vissa tider av året. Till exempel inbjuder Halloween festivaler ofta deltagarna att klä upp i kostymer och Bus eller godis. Många av dessa typer av festivaler har någon typ av spökhus och Halloween-tema aktiviteter, som guppade för äpplen. Christmas festivaler ofta anställa en jultomte och använda händelsen för att få gåva och monetära donationer för utsatta barn och deras familjer. Fjärde juli festivaler har vanligtvis fyrverkeri, patriotisk musik och traditionell summertime amerikansk mat, till exempel majs på cob och varm korv.