mynewspapers.net

Feromon parfym myt

Feromon parfym myt


Bära parfym och cologne är ett populärt sätt människor försöker locka kompisar. Men mänskliga biologin har sin egen kemikalier för attraktion: feromoner. Vissa dofter är spetsad med dessa luktfri kemikalier, men inte att lägga till syntetiska versioner av dem till parfym verkligen öka en persons attraktionskraft? Två studier med syfte att ta reda på.

Identifiering

Feromoner är luktfri kemikalier som utsöndras från kroppen som lockar andra sexuellt. Syntetiska feromoner läggs ibland till parfym och Cologne.

Forskning

En studie från 2002 av San Francisco State University forskare publiceras i tidskriften "Fysiologi och beteende" syftar till att upptäcka om att lägga till syntetiska feromoner till kvinnliga försökspersoner parfymer skulle öka deras attraktionskraft för herrar. I 14 veckor, 19 kvinnor bar parfym som var blandad med feromoner och 17 kvinnor hade obehandlade parfym. I en annan studie, som genomfördes 2005 av ABC News' "20/20," gick uppsättningar av både manliga och kvinnliga tvillingar i deras 20s på 10 fem-minuters lång hastighet datum. En av varje av tvillingarna bar dofter spetsad med feromoner, medan andra bar oförändrat dofter.

Resultaten

Såväl studier slutsatsen att feromoner verkligen attraktivare testa betvingar till potentiella kompisar av det motsatta könet. San Francisco State University studie visade att 74 procent av försökspersonerna som bar feromon-spetsad parfym upplevde tre eller fler av följande vid en ökad takt, enligt en artikel på WebMD.com: "heavy petting och tillgivenhet, samlag, sova bredvid deras partner, [och] formellt datum med män" Omvänt, 23 procent av försökspersoner som hade parfym spetsad med ett placebopreparat upplevde en ökning av dessa verksamheter. "20/20" Studien fann att nio av 10 män ville gå på en date med den kvinnliga tvilling som bar feromoner, jämfört med fem män som ville se den andra tvillingen igen. På samma sätt ville alla 10 kvinnor se manliga twin som bar de feromoner igen, jämfört med sex kvinnor som ville se de placebo-bär dubbla igen.

Teorier/spekulation

Trots de studier resultat är Columbia University biolog Dr Stuart Firestein skeptiska. "Kanske bara tanken av att veta att du bär grejer kommer att hjälpa," sa han "20/20." "Det är verkligen alltid kommer att vara en mycket stark placeboeffekt i dessa typer av saker." Han tillade: "vi använder alla typer av signaler. En ensam feromon är osannolikt att göra det. Det är en del av ett helt paket."

Produkter

Enligt "Cookie" Magazine, Fresh's Cannabis enkelrum, Fresh's Cannabis Rose och ren Romantik Basic Instinct är exempel på parfymer spetsad med feromoner. (Referens 1) Flaskor av lukt syntetiska feromoner kan köpas online. Det slag som används i "20/20" studien kostar ca £65 för bara 1/6 av ett uns. (Referens 2)