mynewspapers.net

Fenton glas - vad är det värt?

Fenton glas - vad är det värt?


Fenton glas är en typ av handgjorda färgat glas. Glaset är förvandlas till slående konstverk och funktionella heminredning, som vaser, lampor och godis rätter. Fenton glas är indrivningsbar, men företaget visade att producera praktiska glas under andra världskriget att ge amerikanerna prisvärd blandning skålar och porslin.

Historia

Fenton Art Glass Company grundades 1905 av bröderna Frank och John Fenton. De grundade sitt företag ur Martins Ferry, Ohio, i en gammal glasfabrik. Den ursprungliga produktionslinjen med glas tillverkade av andra företag med målad konst som tillhandahålls av Fenton. När bröderna förvärvat en ny glasfabrik i Virginia, skulle de kunna införa sina egna glas färger och mönster. Fenton blev en av ledande företag att producera collectable konstglas.

Tidsram

Det första Fenton glaset ursprungliga skapades 1907, bara två år efter bröderna Fenton etablerade företaget. Fram till andra världskriget lämnade Fenton konst glas företaget amerikaner med detaljerade karneval, agat och choklad glas skapelser. Andra världskriget medförde betydande förändringar i det amerikanska sättet att liv, vilket också påverkade Fenton. Fenton började skapa porslin istället för intrikata konstverk. Detta var också den period när Fenton skapade buzz för ett Hobnail glas mönster. Fenton meddelade 2007 att det planerade att upphöra med verksamheten, men konsumenternas efterfrågan kvar företaget i branschen.

Identifiering

Skilja äkta Fenton glas från en imitation kan vara svårt, men du kan söka efter vissa specifika identifierare. Sök efter den ware och mögel. Dessa nummer är användbara när du vill leta upp en bit Fenton glas i en katalog eller pris guide. Även delar som inte har skapats som en del av en specifik rad måste dessa nummer. Seriös samlare bör också investera i Fenton glas konstböcker. Dessa referenshandböcker ger information om produktionen av specifika delar, värderingar och sällsyntt lappar inte anges i Fenton kataloger.

Villkor

Villkoret är en viktig kvalitet för collectable glas. Fenton bitar i utmärkt skick är värt mer för samlare. Innan du köper en glasbit Fenton, kontrollerar du om ett Fenton klistermärke är fortfarande kopplad till botten av lappa. För Fenton glas klockor måste clapper intakt, utan skador eller reparera arbete till den. Märkbar bubblor i glaset eller en bit som är kluvet minskar i värde. Fenton har alltid släppt fabriken sekunder. Dessa poster inte i nyskick från början, vilket gör dem mindre önskvärt för samlare.

Värde

Fenton glas är mycket värdefulla när det är i nyskick, från en begränsad linje eller tillverkades före 1950-talet. Enligt Fentons senaste katalog har många nya glas bitar ett pris på under £65, vilket gör det enkelt att samla in nya bitar som de släpps. Äldre kan vara mer värda. Listar många äldre Fenton klockor på £16 till £48 varje Warmans identifiering och Prisguide. Ljusstakar kan vara värd upp till £29. Vissa objekt, till exempel en skål från raden röd carnival glas, kan vara värt mer än £780. Priserna varierar beroende på efterfrågan för specifika artiklar.