mynewspapers.net

Femtiotalet part klänningar1950-talet var en mycket ikoniska tidsperiod, från musiken till stilen på klänningen, och de fortfarande påverka kultur idag. Festklänningar för kvinnor var märlor på 1950-talet. Om du skapar din egen femtiotalet-inspirerade festklänning eller köpa den från en butik, det finns vissa egenskaper som gör det en distinkt femtiotalet stil.

Form

Det viktigaste att komma ihåg om 1950-talet stil festklänningar är formen. Om bär en hellång klänning eller en klänning precis under knäna, kvinnor på 1950-talet strävat efter att skapa en "timglas" form, vilket innebär att naturliga midjan är den minsta delen av kroppen med en stor kjol. En timglasform är idealiskt eftersom 50-dressing mål var att bli Ultra feminin. Denna effekt skapades ibland genom att bära en gördel under kläderna.

Färger/textur

Kvinnor kunde uttrycka sig med deras användning av färger och olika texturer. Ljusa färger var normen för festklänningar. Dessutom, bars all-over ljusa blomstertryck också regelbundet. Tulle användes ofta i festklänningar att göra kjolen ännu större och skapa önskad form.

Tillbehör

Vissa festklänningar kom med små jackor eller tröjor som matchade deras mönster. Kvinnorna bar också sjalar i tyg eller päls att värma. Dessutom, var ibland deras festklänningar prydda med bågar eller blommor. Huvudbonader var också populärt att gå med på festklänningar. Små hattar var normen, men kvinnor som ville verkligen göra ett uttalande kunde gå med något större hattar.

Om att få femtiotalet festklänningar

Det finns olika alternativ för att få din egen festklänning. Femtiotalet festklänningar kan köpas på vintage butiker och skräddarsys för att passa din form. Dessutom femtiotalet part klänning-inspirerade mönster och tyg kan köpas på din lokala hantverk butik för dig att göra din egen klänning. Det finns också många webbplatser som gör nya femtiotalet-inspirerade festklänningar.