mynewspapers.net

Fem vanliga typer av psykologiska tester används i anställd

Fem vanliga typer av psykologiska tester används i anställd


I dagens dystra ekonomin finns det gott om folk på utkik efter ett jobb. Som ett resultat, ställs arbetsgivare inför större valmöjligheter när det gäller att som de beslutar att ta ombord. Men de samma arbetsgivarna blir allt mer kräsna. Och de använder olika psykologiska tester för att avgöra om du har rätt för jobbet, eller om du får ett svar som börjar i stil med: "Jag är ledsen att behöva informera er..."

Hitta rätt person för jobbet

En av de viktigaste faktorerna när det gäller att fastställa rätt person för jobbet är sökandens sociala färdigheter. Ett fast handslag, en säker utseende och förhållningssätt och förmågan att se en person i ögonen är alla bra egenskaper, särskilt om du ansöker om jobbet innebär kontakter med allmänheten. Arbetsgivarna vet detta, och hur du presenterar dig själv kan vara en avgörande faktor. Du kan också behöva ta ett skriftligt prov som, även om inte du är medveten om det, kommer att berätta dem en hel del om huruvida du har personlighet och psykologiska make-up att möta utmaningen och fungera som ett ansikte utåt för företaget.

Vikten av intelligens

Största vikt i någon anställningsintervju är intervjuade möjlighet att demonstrera intelligens. Ingen arbetsgivare vill erbjuda en karriär till någon som kommer att kräva konstant coaching, även efter utbildningsperioden är över. Många av svaren din potentiella framtida chef kan kräva om din intelligens nivåer kommer yta i ett skriftligt prov. En välutbildad intervjuaren, kommer dock ha kompetens att snabbt storlek du upp, psykologiskt, när det gäller att om du verkligen har hjärnor krävs, eller om det är en stor bluff.

Gräva i förflutnan

Du kan bli förvånad över hur mycket en potentiell arbetsgivare kan lära dig om dig genom att gräva i ditt arbete historia. Intervjuare uppmuntras att leta efter vissa organ-språk-baserade Svaren när du gör det. Om, när du granskar CV för en möjlig kandidat, en fråga om tidigare anställning i en vapen-viks, defensiv hållning, ett rött ansikte och stammande ord och sedan, från ett psykologiskt perspektiv, intervjuaren har bara lärt sig en hel del. Mycket av det potentiellt besvärande för dig om du avslutar ditt förra jobb under ett moln.

Gripa tillfället

Det finns en viss typ av psykologiska tester som företag alltid angelägen om att göra använda av. Det kretsar kring kandidatens förmåga att Visa initiativ. Intervjuare kan fråga vad som verkar vara vardagliga frågor om hur du kan hantera en särskilt besvärlig fråga i arbetsplatsen. Eller det sätt som du vill hantera en allvarlig och oförutsedd händelse som negativt kan påverka företaget. Om allt de får från dig är en tomma blicken och en tafatt tystnad, har du blåst det. Gripa tillfället gör att chefen för att se dig som en "positiv"-stil person som kan åberopas. Och allt som krävdes var ditt psykologiska svar på en enkel fråga.

Att känna till jobbet

Beroende på vilken typ av jobb din ansöker om, alla arbetsgivare kommer att vilja se att du är faktiskt insatt, i någon större utsträckning, arten av den ståndpunkt som kan vara erbjuds dig. Låt oss säga att du ansöker om ett jobb inom marknadsföring och försäljning av mobil-telefoner. Intervjuaren kan ta upp vad som verkar vara helt oskyldiga frågor och synpunkter om marknadstrender, senaste utvecklingen, ny teknik och så vidare. Om allt du vet är dock att som du snabbt googlade tio minuter innan intervjun, tro oss, din intervjuare kommer att se rakt igenom dig.