mynewspapers.net

fem små apor dagis verksamhet

fem små apor dagis verksamhet


Dagisbarn njuta av aktiviteter som involverar sjunger, dansar eller hoppar upp och ner. "Fem små apor," en populär sång känt av små barn, kan göras ännu roligare genom enkla aktiviteter perfekt för kindergarten klassrummet. Vissa av dessa aktiviteter kräver absolut ingen ytterligare rekvisita, medan andra inkluderar användning av enkel rekvisita som kan göras i klassrummet.

Sjunga

"Fem små apor" chant är ganska lätt att lära. Den går så här: "fem små apor hoppar på sängen en föll av och stötte huvudet så mamma ringde läkaren och läkaren sa inget mer apor hoppar på sängen." I följande verser minskar antalet apor med en i varje vers tills inga apor är kvar. Den sista raden i låten, när sista apan faller av sängen, är: "Sätta dessa apor direkt till sängen!"

Åtgärder

Har barnen stå runt eller sitta medan du gör rörelserna. De kan titta på eller de kan följa dina rörelser. När du sjunger "fem små apor", hålla upp hur många fingrar för att matcha antalet apor att förändringar i varje vers. För att "hoppa på sängen," studsa dina fingrar, som apor, upp och ner på andra handen, som är sängen. När "en föll av," Håll upp ett finger och håll ditt huvud och rock det fram och tillbaka medan sång "och stötte sitt huvud." När "Mamma ringde doktorn och doktorn sa," göra en telefon ringa gest. Slutligen för att Visa "inga fler apor hoppar på sängen", göra en "no-no" logga genom att skaka ditt pekfinger.

Finger Puppets

För att bättre illustrera sången "Fem små apor", hjälpa varje barn att göra fem finger puppets. Varje finger ska ha en marionett till att börja med och sedan minska antalet dockor på varje hand medan sången fortsätter. Du kan hitta apan mallar (i aktivitet böcker eller online) som barnen kan färg i och förbättra.

Marionetter

En annan aktivitet val är att göra fem stora apan marionetter. Hitta en illustration av en apa (stor nog att fylla en hel standard sida) som kan skrivas ut eller skär ut. Koppla en sträng till sina vapen och välja fem barn att hålla upp en marionett. De kan hoppa runt med apor, och sedan sitta på huk ner när apan faller utanför sängen, tills inga barn håller upp apor är kvar.