mynewspapers.net

Fem olika typer av fossilFossil är resterna av förhistoriska organismer eller andra bevis för dessa organismer kvar. Det finns ett antal olika typer av fossiler, inklusive formar och kastar, förstening fossil, hela kroppen fossil, fotspår och -spår och koproliter, bland andra. Fossil som består av hela eller delar av en växt eller djur eller ett intryck av växten eller djuret kallas kropp fossil. En andra typ av fossila, känd som trace fossil, Visa tecken på organismens verksamhet.

Mögel och gjutna fossil

När en växt- eller begravd under lager av sediment sönderfall, är intrycket av dess kropp kvar i berget bildar runt om den känd som en mögel fossil. Ibland kommer det utrymme kvar sedan fylla med andra sediment, bildar en cast fossil. De flesta dinosaurie ben falla i kategorin mögel och rösterna.

Förstening fossil

Förstening uppstår när grundvattnet genomsyrar resterna av en organism och efterlämnar mineraler. I ersättning fossil kroppen löser och mineraler kvar i dess ställe. I permineralization, vattnet går in i cellerna i organismen och deponerar mineraler i utrymmen inuti dem. Förstenat trä är en permineralized fossil.

Hela kroppen fossil

Hela kroppen fossil uppstå när en hel organism, inklusive mjukdelar, bevaras. Till exempel insekter begravs i sav, som stelnar amber och mammutar inneslutet i is.

Fotspår och spår

Spår av förhistoriska djur gå genom leran ibland harden och bli fossil. Flera fotspår uppstår tillsammans och gjort av samma djur kallas en trackway. Spår kan även intryck från andra delar av djuret, som svansen och nosen.

Koproliter

Koproliter är fossil avföring. Deras läge erbjuder ledtrådar om var djuren bodde. Noggrann undersökning av koproliter kan också ge information om vad djuren som producerade dem åt.