mynewspapers.net

Felsökning: Självgående promenader klipparen inte vrida enheten hjul tillräckligt

Felsökning: Självgående promenader klipparen inte vrida enheten hjul tillräckligt


En självgående vandrande gräsklippare använder en drivrem eller kedja ansluten till en vevaxel på motorn för att vrida fram- eller bakhjulen. Detta gör det lättare att klippa gräset, eftersom du i princip bara behöver styra gräsklipparen, som handtag sig själv längs. Om drivhjulen är inte vänder nog på din gräsklippare, eller rotera endast periodvis, är drivrem eller kedjan den sannolika boven i dramat. Försök felsökning din gräsklippare innan dragande det in till en verkstad.

Instruktioner

• Stänga av gräsklipparen och dra tråden bort tändstiftet på baksidan av motorn för säkerhet.

• Skruva loss och ta bort det skyddande skalet över drivremmen eller kedja på vänster eller höger sida av din gräsklippare. Inhysa förhindrar föremål från att fastna i drivmekanismen, potentiellt orsakar skada.

• Dra på drivremmen eller kedja att bekräfta det inte är trasigt. Om dina hjul vrider även lite, chanserna är drivremmen eller kedjan är lös eller sträckt.

• Dra tillbaka på spänning trissan nära den bakre delen av gräsklipparen och dra åt skruven som säkrar det till toppen av gräsklipparen bostäder med tång.

• Höj enhet hand på styret på din gräsklippare eller dra tillbaka på körspaken, som normalt finns på vänster eller höger stången som fäster handtagen till gräsklipparen bostäder. Handtag eller driva spaken är ansluten till en kabel som engagerar spänning trissa. Drivremmen sedan stramar på hjulaxeln att driva klipparen. Hålla den handtag eller spak i enheten läge.

• Dra på drivremmen eller kedja medan enheten handtag eller spak är sysselsatta. Om bältet eller kedja håller tätt till trissa eller redskap på drivhjulen, har du åtgärdat problemet. Om bältet eller kedjan drar lätt utan engagerande hjulen, bör delen ersättas med ett nytt bälte eller kedja.

• Lossa spänning trissa med tång för att ta bort den gamla remmen eller kedja. Glider den nya en över vevaxeln på motorn och remskiva eller redskap kopplad till hjulaxeln och sedan dra åt spänning trissa.

• Placera det skyddande skalet över drivmekanismen och sätt tillbaka med skruvarna.

• Anslut den sparkplug sladden till kontakten och klipparen startmotorn normalt. Koppla in enheten handtag eller spak att driva klipparen.