mynewspapers.net

Felsökning en Briggs & Stratton gräsklipparen

Felsökning en Briggs & Stratton gräsklipparen


Briggs & Stratton motorer är motorn av val på många olika tillverkarens gräsklippare. Husqvarna, hantverkare och MTD är bara några av de stora tillverkarna som använder Briggs & Stratton motorer. Felsökning av dessa gräsklippare kommer att ta lite tid. Det kräver dessutom med ett skarpt öga för att se ut för några problem. Om gräsklipparen skickades till en tekniker, skulle det kosta mer än £19 felsökning av det, som du sparar om du gör det hemma.

Instruktioner

• Hitta oljefilter, en stor svart cylinder på vänster sida av gräsklipparen. Skruva loss den med en olja filter nyckel, som sveper runt filtret. Leta efter sprickor eller läckage. Om det finns sprickor eller läckage, får motorn inte rätt mängd olja i kolvarna, vilket orsakar överhettning och trög motorprestanda.

• Dra tändstiftet ur svarta slangen ansluter till den vänstra sidan av motorn. Leta efter sprickor eller brott i spetsen. Om det finns några problem med kontakten, startar motorn inte eftersom det inte kommer att ha en gnista varm nog att slå kolvarna.

• Dra luftfiltret ut. Det ligger nära fronten på de motor under två plastskruvar. Skruva loss dessa och dra luckan bakåt för att avslöja filtret. Om filtret är igensatt, det orsakar motorn inte ska gå så snabbt och kan orsaka motorn ha en konstig, djupare ljud.

• Söka i bensintanken och linje för en läcka om det finns en doft av gas. Om gas läcker, körs motorn inte korrekt om det går alls. Kontrollera den plast tanken och den linje som går från det in i motorn.