mynewspapers.net

Felsökning av Panasonic 900 MHz trådlös telefon

Felsökning av Panasonic 900 MHz trådlös telefon


Analoga sladdlösa telefon teknik på 900MHz frekvens var för trång, inte privata och känsliga för störningar. Det har ersatts av nyare teknik som kallas Digital Enhanced Cordless Telecommunications technology--DECT 6.0 standard, som fungerar på 1. GHz. Om du fortfarande har en Panasonic 900MHz sladdlösa telefon, vill inte att ersätta det, och har problem med det, många av de inneboende problem kan korrigeras genom att följa vissa ã ¥ tgärder.

Instruktioner

• Flytta på luren och basenheten från andra elektriska apparater, särskilt något med en motor i det, som en tvättmaskin, om du har statisk, ljud skära in och ut, bleknar och andra problem med ljudet. Isolatet Panasonic 900MHz telefon genom att stänga av andra elektroniska enheter för att se om störningen försvinner. Aktivera enheterna igen en efter en att se om du kan identifiera problemområdet. Anslut Panasonic telefonen direkt till ett vägguttag snarare än att använda en förlängningssladd om du fortsätter att uppleva störningar.

• Flytta närmare basenheten och höja antennen om sådan finns. Tryck på knappen märkt "CH/funktion" för att välja en tydligare kanal om du är i talk läge och fortsätta att uppleva static.

• Byt ut telefonkabeln som leder från basstationen telefonen på väggen om du fortfarande har problem. Kabeln är sannolikt gamla och kan skadas med användning, trots att det finns inga synliga tecken.

• Byt ut batteriet om telefonen inte kommer att hålla en avgift. Dessa telefoner är ganska gammal nu och det är sannolikt batteriet har nått sitt slut-av-liv om du upplever problem med batteriets laddning.