mynewspapers.net

Felsökning av min hem luftkonditioneringen kompressor

Felsökning av min hem luftkonditioneringen kompressor


Luftkonditioneringen kompressorer finns i fyra huvudtyper: rotary, återgående, bläddra och variabel hastighet. Roterande kompressorer är vanliga i väggen eller fönstret enheter och är ganska billig och mycket hållbara. Fram-och återgående kompressorer används i split luftkonditioneringar, där enheten delas mellan en extern kompressor enhet och en inomhus fläkt enhet. Scroll kompressorer är vanliga i dagens Energy Star luftkonditionering enheter, och variabel hastighet kompressorer används i high-end luftkonditioneringsaggregat.

Instruktioner

• Stäng av strömmen till luftkonditionering enhet.

• Ta bort panelen tillgång till din luftkonditionering enhet. Detta varierar beroende på luftkonditioneringen modellen, men de flesta tillgång paneler tas bort genom att släppa skruvarna eller klipp håller dem på plats.

• Förvandla din multimeter till volt inställning och röra de två sonderna av multimeter för inkommande anslutningar på motorn. Du bör ha en läsning av 0 volt. Annars har du fortfarande ström till enheten.

• Leta efter någon skadad tråden leder till kompressor enhet. Kontrollera din instruktionsboken för instruktioner om hur att ersätta ledningarna.

• Leta efter en terminal ansluten till kompressorn och lokalisera C, R och S anslutningarna. Sätta en av din multimetern sonder på C och en annan på R. Kontinuiteten mellan två bör vara mindre än 30 ohm. Kontrollera alla anslutningar på detta sätt. Om resistansen är högre och kompressorn är varmt, vänta tills det svalnar för att fortsätta felsökningen. När enheten är sval vid beröring, testa igen. Byt ut enheten om ohm konsekvent läser över 30.