mynewspapers.net

Felsökning av ismaskin på en Kenmore elit kyl frys

Felsökning av ismaskin på en Kenmore elit kyl frys


Kenmore Elite kylskåpet finns i en mängd olika stilar och alternativ, inklusive side-by-side, franska dörrar och botten frys format. De flesta Kenmore Elite kylskåp är Energy Star-klassad och har flera olika funktioner, inklusive luftfuktighet kontrollerad skarpare lådor, digitala displayer och lätt-till-ren interiörer. Elite kyl och frys erbjuder också en vatten dispenser och ismaskin i dörren frys, som bör fungera väl under de flesta omständigheter. Om användare stöter på problem med ismaskin, kan vissa felsökning identifiera problemet och erbjuder några lösningar.

Instruktioner

• Kontrollera Kenmore kylskåpet är ansluten till en strömkälla och påslagen om ismaskin inte fungerar. Återställa lokala säkringar eller effektbrytare vid behov.

• Utseende att göra dig Elite ice maker strömbrytaren är avstängd om kylskåpet ansluts till makten men isen produceras inte. Vissa Elite modeller kan ha en arm ovanför is bin som bör tas upp i "Upp"-läge för ismaskin vara påslagen.

• Töm isen och torka av tomma is bin med en ren, fuktig trasa om isen har en lukt eller smak. Tillbaka is bin till frysen och lämna dörren stängd för ett par timmar att tillåta en ny lagerplats av is som ska produceras. Se till att livsmedel i frysen är stängd och för att förhindra dålig lukt från sipprar in isen.

• Lämna frys dörren stängd i flera timmar om ismaskin inte producerar is. Om frys dörren öppnas ofta, kommer att temperaturen i kupén öka, att hindra isen från som tillverkas.

• Ta bort is bin och skaka kraftigt om isbitar binder ihop. Detta brukar bero på att isen inte används ofta och isen smälter ihop något. Använda fingrarna för att bryta upp några av de större is bitarna, men Använd inte metall verktyg, eftersom detta kan skada is bin.

• Undvik att hålla ice dispenser armen för mer än en minut eller två om isen slutar dispensering. Hålla ned ice dispenser i mer än tre minuter kommer att orsaka överbelastning och stänga av motorn.

• Ta bort eventuell is som har fastnat i isen fördelaren öppning om ismaskin är igång men isen inte kommer ut. Använda fördelaren ofta för att förhindra is från bindande och blir för stor för fördelaren.