mynewspapers.net

Felsökning av farthållare i en 1999 Audi A4

Felsökning av farthållare i en 1999 Audi A4


Även en högpresterande kompakt bil som Audi A4 uppstår ibland problem med dess farthållare system felsöka farthållaren systemet på egen hand om din 1999 Audi A4 misslyckas med att upprätthålla en konsekvent hastighet när farthållaren är inkopplad. Du behöver inte någon specialiserad mekanisk utbildning att felsöka din A4 farthållare system.

Instruktioner

• Leta upp fuse panelen under ratten. Lyft upp panelen fuse frigöringsspaken och dra ner på panelen fuse.

• Kontrollera säkringarna av farthållare och bromsljus. Ett diagram under fuse-panel locket kommer visar där dessa säkringar finns. Farthållare systemet slutar att fungera om bromsljus är skadade, eller om antingen fuse är skadade eller bränd.

• Vrid tändnyckeln och inspektera linjerna vakuum bromsen booster och intag. Farthållare systemet kan vara felaktig på grund av ett vakuum läcka. Om bilen tomgång ungefär-- eller om motorrummet är att göra är ett sugande ljud medan du kör--en vakuum läcka ofta problemet.

• Kontrollera gaswiren;. En skadade eller korroderade kabel förhindrar farthållaren exakt kontrollera din Audi spjäll.

• Stäng av motorn och ta bort den negativa kabeln av din A4 batteri. Lossa muttern på den negativa kabeln, och ta försiktigt kabeln av dess klämma.

• Kontrollera modulen kombination stjälk och farthållare. Dessa komponenter är sällan skadade, men de kan vara källan till ett problem. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna som håller i ratten kolumn cover på plats; ta bort locket på rattstången med händerna. Dra ut kontakten från växeln farthållare och Lossa skruvarna som fäster farthållare stjälken till rattstången. Ersätta stjälken med en ny.