mynewspapers.net

Felsökning av en Whirlpool torktumlare cykling termostat

Felsökning av en Whirlpool torktumlare cykling termostat


Cykling termostaten i en Whirlpool torktumlare reglerar den inre temperaturen i torktumlaren. Över tiden, kan denna termostat bryta ner. En gång de termostat rasterna, torktumlaren helt inte värme, orsakar torktumlaren att ta evigheter att torka dina kläder. Om torktumlaren inte är värma upp som det ska, testar en av de första stegen cykling termostaten. En enkel digital multimeter kan berätta om termostaten är operativa. På de flesta Whirlpool torktumlare, kan cykling termostaten nås genom att ta bort den torkens bakre panelen. Termostaten är monterad på den torkens avgas ventilen.

Instruktioner

• Koppla ur torktumlaren från det elektriska uttaget. Skjut den torktumlare ut från väggen och koppla torktumlare utlopp från baksidan av torktumlaren. Ge dig själv tillräckligt med utrymme att arbeta bakom torken.

• Ta bort skruvarna håller den torkens bakre panelen på plats. Skjut på panelen på sidan. Beroende på din torktumlare, kommer skruvarna antingen vara Phillips eller hex mutter skruvar.

• Koppla bort trådarna från cykling termostaten. Använda tejp för att namnge varje tråd så kan du enkelt ansluta dem senare. Cykling termostaten finns normalt nära botten av torktumlarens avgas ventilen. Trådarna använda slip-on kontakterna, så Skjut dem upp och stänga av kontakt inlägg på termostaten.

• Ange din multimeter mäta för ohm. Tryck på din multimeter sonder till kontakt inläggen på termostaten. Om termostaten är kall, bör multimeter Visa noll. Om termostaten har varit fullt uppvärmd, bör multimeter läsa infinity. Om du får en behandling skiljer sig från dessa två, termostaten är dåligt och bör ersättas.

• Ta bort skruvarna hålla termostaten i placera och skjut det ur avgaserna ventilera bostäder. Skjut en ny termostat på plats och ersätta skruvarna. Återansluta kablarna och ersätta den torkens bakre panelen. Återanslut den torktumlare utlopp och ansluter torktumlare baksidan i det elektriska uttaget.