mynewspapers.net

Felsökning av en soldriven trädgård ljus

Felsökning av en soldriven trädgård ljus


En sol trädgård ljus har en liten solpanel monterad på locket som tar ut en eller två AA batterier under dagen när solen är ute. På natten driver en låg effekt ljus lysdiod eller LED från de lagrade. Lampan är klar att använda direkt ur lådan med minimal församling och behöver inga ledningar. Du har att se till att batteriet är anslutet, dock och du kan behöva aktivera ljuset. En dag i full sol bör få LED lyser på natten.

Instruktioner

• Leta efter alla ljuskällor nära trädgården ljus innan du demontera det. Belysning från en veranda ljus eller gatubelysningen kan vara tillräckligt för att utlösa ljus beroende motståndet, eller LDR och förhindra ström från batterierna till ljuset. Syftet med LDR är att hålla LED av under dagen medan batterierna laddas. Det inaktiveras när solen går ner, så att lampan att fungera, men kommer att förbli aktiva om ljus slår panelen från en annan källa.

• Skruva loss locket av fixturen och slår över. Det kan en liten avlång knapp strömbrytare bredvid batterifacket. Det måste vara i läge "on" för ljuset att fungera.

• Leta efter en liten bit av klar plast sticker ut från batterifacket och dra ut den om du ser en. Tillverkaren har installerat det för att hålla batterierna färska, och du måste ta bort det innan ljuset kommer att fungera.

• Ta bort batterierna och ladda dem i en batteriladdare och sedan installera om dem. Täck solpanelen med handen för att avaktivera LDR och kontrollera om ljuset tänds. Om så är fallet får panelen inte får tillräckligt solljus under dagen att ladda dem. Flytta armaturen till ett soligare läge eller rensa panelen med tvål och vatten. Det är också möjligt att batterierna har gått dåligt.

• Skruva loss batteriet täcker med en #1 stjärnskruvmejsel och inspektera ledningarna om ljuset blir bort efter du ladda batterierna. Om du hittar en lös tråd, resolder det till terminalen med silver lödtenn och en lödkolv. Du kan berätta från vilken terminal en tråd har separerat på två sätt. Terminalen har vanligtvis en beläggning av lödtenn och kabeln kommer att nå det slutligt och inga andra. Dock gör inte detta om du inte är bekant med hur man använder lödning - du riskerar att få smält lödtenn på huden.