mynewspapers.net

Felsökning av en Samsung Plasma TV & Samsung Surround

Felsökning av en Samsung Plasma TV & Samsung Surround


Samsung är för närvarande världens ledande konsumenten elektronik sällskap. Konsumenterna vet Samsungs plasma-TV för sina livfulla färger, bildkvalitet och kontraster. Du kan fortfarande stöter på problem med din Samsung plasma-TV som du inte vet hur man löser. Försök felsökning dem på egen hand innan du kontaktar kundservice.

Instruktioner

• Utföra testet bild om din Samsung TV ger en dålig bild. Detta kommer att bekräfta att din TV korrekt visar bilden. Gå till "Meny", sedan "stöd." Markera "Self diagnos" och välj sedan "Bild Test." Kolla källan eller signal för problemet om testbilden korrekt visas. Kontrollera alla kabelanslutningar att se till att de är säkra. Skruva loss kabelkontakten ur vägguttaget och se till att stiftet är rak, inte böjd och inte korroderade. Om problemet kvarstår, Kontakta kabelföretaget.

• Kontrollera insomningstimern är programmerad att "Off" i Setup-menyn om TV: N stängs av automatiskt. Om datorn är ansluten till TV: N, kontrollera inställningarna på datorn för att se om det är att stänga av TV: N. Kontrollera att nätkabeln är ansluten tätt det elektriska uttaget och till TV: n. Om du tittar på TV: N från en antenn eller kabel-anslutning och det finns ingen signal, stänger TV-apparaten av automatiskt efter 10 eller 15 minuter.

• Ställa in ljusstyrkan på TV till en lägre inställning om ett högt surrande ljud kommer från din uppsättning. Kom ihåg att plasma-TV alltid gör ett lågt surrande ljud. Buller som orsakas av de elektriska laddningar som används för att skapa bilderna på skärmen. Om baksidan av TV: N är för nära en vägg eller en annan hård yta, kan det också göra ett högt surrande ljud. Se till att om din TV är vägghängd, den är ordentligt ansluten till väggen. Obalanserad eller oskyddad montering kan också orsaka buller.

• Programmera alternativet "Högtalare Välj" till "TV högtalare" i ljud-menyn om TV-bilden är bra men det finns inget ljud. Om du använder en extern enhet, till exempel kabel-TV, se till att ljudkablarna är anslutna till rätt ingång ljuduttagen på TV. Du behöver en separat kabel om du använder en DVI- eller HDMI-kabel. Kontrollera att ingenting är ansluten till TV hörlursuttaget.