mynewspapers.net

Felsökning av en range rover

Felsökning av en range rover


Om din Range Rover upplever tekniska, mekaniska eller elektriska problem, då finns det en uppsjö av möjligheter om ursprunget till problemet. Ibland kan du kunna diagnostisera problemet med din Range Rover helt enkelt genom att lyssna på ljud som det gör. Dock vid andra tillfällen, kan du behöva använda en specialiserade verktyg, till exempel en OBD II scanner för att läsa motor koden som anges av check engine lampan.

Instruktioner

• Leta efter OBD-II kontakt om din Range Rover gjordes 1996 eller senare. Pluggen är beläget inom några fot av rattstången och är oftast till nere till vänster i konsolen under från rattstången nära förarens säkringsskåpet. Om din Ranger Rover producerades före 1996, då du kommer att behöva använda en OBD jag översättare program som ansluter till din dator för att läsa felsöka koden. Slå på OBD-skannern och Vrid tändnyckeln till läge tillbehör.

• Byt ut eventuella givare som kommit upp från OBD II scanner. Kom ihåg att använda en multimeter för att testa de elektriska anslutningarna ledde fram till sensorer för motstånd. Om terminalerna på någon av anslutningarna anger oändligt motstånd, så har du troligen en elektriska problem snarare än ett problem med sensorn själv. Det är viktigt att notera att OBD II inte nödvändigtvis berätta du exakta problemet, men kommer att det berätta vissa krets och sensorn komponenter som inte fungerar korrekt.

• Lyssna på din Range Rover som du pumpar bromsarna. Om du hör metall på metall ljud medan bromsning, sedan din bromsbelägg är slitna och sprätta rotor ytorna. Dessutom, om du känner bromspedalen pulserar medan bromsning sedan din rotorer behöver antingen renovering eller ersätta. Lyft din Range Rover använder ett floor jack och jack står och ta bort däcken. Beroende på modell, kan du behöva ta bort bromsok med en momentnyckel från rotor fästen för åtkomst till bromsbelägg. Inspektera rotorerna för kammar, rost, sprickor eller andra tecken på bär.

• Lyssna på din Ranger Rover för metalliska klickande eller slipning ljud. Om du hör dessa ljud när du startar upp motorn, din starter är inte engagerande ordentligt med svänghjul och har potential att permanent skada tänderna på din svänghjul, vilket motsvarar en kostsam reparation. Alternativt om ljud kommer från acceleration eller roterande, sedan din CV lederna är troligen dåligt och behöver bytas ut. Om du låter din CV lederna går för länge, du kan orsaka permanenta skador till din axel system.