mynewspapers.net

Felsökning av en låg spänning transformator

Felsökning av en låg spänning transformator


Låg spänning transformatorer fungerar många hushållsapparater, från dörrklockor till luftkonditioneringssystem. En låg spänning transformator kranar i ett hem högspännings-strömförsörjning och ger en säker, lågspänning elektriska feed. Low-voltage transformers bär inte. En tekniker bör felsöka transformatorn och hitta anledningen till det misslyckades innan du byter den. Vanligtvis, misslyckas en transformator bara en annan del i elnätet shorts marken eller drar en ovanligt hög strömstyrka. I dessa fall kommer ersätta transformatorn utan första att hitta och korrigera fel bara leda till transformatorn att misslyckas igen.

Instruktioner

• Identifiera transformatorns terminaler, med dess etikett som layoutstöd. Transformatorer innehåller input, känd som den "primärt", och utgång, känd som "sekundär," terminalerna. Transformatorns etikett identifierar indata (högspänning) och output (lågspänning) sidorna, tillsammans med in- och spänningar--mätt spänning växelström-aktuella (VAC)-- och deras motsvarande terminaler.

• Starta en multimeter VAC funktion. En multimeter har flera inställningar, inklusive en VAC funktion och ett motstånd funktion. Varje inställning mäter en särskild elektrisk funktion.

• Testa transformatorns ingångsspänningen med multimeter, med transformatorns etikett som terminal layoutstöd. Plats en av multimeter leder på varje ingång spänning terminal och registrera spänningen. Kolla denna behandling med transformatorns uttalade inspänning. Om spänning läsningen inte matchar den angivna inspänningen, felsöka spänningskälla innan du fortsätter med transformatorn.

• Testa transformatorn är utspänning med en multimeter. Jämför behandlingen till angivna utspänningen. Om den tillverkade spänningen har en korrekt behandling, fungerar transformatorn. Om spänningen har en korrekt behandling, men den tillverkade spänningen har en hög eller låg läsning, har de sekundära lindningarna ett fel. Transformatorn bytas. Om spänningen har en korrekt behandling, men transformatorn inte producerar någon utspänning, kontrollera transformatorns sekundärlindningar för kontinuitet. Kontrollera den sekundära kretsen en kort.

• Koppla ur el till transformatorn. Testa spänningen vid på ingångarna. Multimeter bör läsa "noll."

• Vrid multimeter till "motståndet, ohm," funktion. Tryck på den multimeter leder tillsammans. Multimeter bör pip, som visar kontinuitet.

• Koppla ur de ledningar som går till inloppssidan av transformatorn. Placera en leda på varje ingång. Multimeter bör läsa "kontinuitet". Om multimeter inte läsa kontinuitet, har ingång lindningarna en kort. Byt ut transformatorn. Om multimeter läser kontinuitet, återsluts ingående trådarna.

• Koppla ur produktionen trådarna från transformatorn. Kolla de sekundära lindningarna kontinuitet med en multimeter. Om multimeter visar kontinuitet över de sekundära lindningarna, felsöka sekundära kretsen. Om multimeter inte visar kontinuitet över de sekundära lindningarna, inspektera den sekundära kretsen för en kortslutning till jord--ofta en bare tråd. Du kommer att behöva byta ut transformatorn.