mynewspapers.net

Felsökning av en Kenmore ismaskin inte fyller

Felsökning av en Kenmore ismaskin inte fyller


Ice beslutsfattare inom en frys fylla med vatten och skär den i mindre isbitar. Dessa is kuber är sedan förpackat i ett badkar som lagrar isen tills den är klar för användning. Kenmore ice makers är belägna antingen i toppen av en upprätt frys eller i frysdelen av en kombination kyl/frys. För att korrekt fastställa Kenmore ismaskin, måste du först hitta källan till problemet.

Instruktioner

• Kontrollera avstängning arm ligger på sidan av ismaskin. Denna arm ska flytta upp och ner med ett lätt motstånd när man trycker uppåt. Se till att denna spaken inte är fryst på sidan av ismaskin förhindrar att den dispensering is. Dessutom om armen flyttar löst upp och ner, sedan det är trasig och måste bytas.

• Kontrollera att ismaskin får vatten. Kontrollera vattnet ventilen som ligger vanligtvis antingen bakom kylskåpet eller under diskbänken. Ratten ska vändas ända medurs tills det inte längre kommer att flytta.

• Flytta frysen eller kylskåpet ut från väggen och leta upp vattnet matarledningen. Linjen sträcker sig från vattenförsörjning ventilen som fanns tidigare. Se till att det finns inga kinks eller vändningar i vattnet matarledningen eftersom detta förhindrar ismaskin från att få vatten. Även kolla efter läckor längs matarledningen som också hindrar ice maker form arbetar.

• Hitta manualen stänga av knapp för frysen, om den har en. I vissa modeller, är stängt av knappen beläget innanför dörren frys. Om så är fallet, helt enkelt kontrollera att knappen slås till "på" läge. Avstängningsventiler finns endast på vissa Kenmore kyl/frys kombination apparater.

• Mät temperaturen i frysen genom att placera en termometer inne och gör det möjligt att sitta cirka en timme. Om temperaturen är högre än-8.33 grader C, då något är fel med den huvudsakliga frysen och inte ismaskin.

• Kontrollera vatten inloppsventilen att säkerställa det vill säga tillåter vatten att flöda genom fritt. Först stänga av vattentillförseln på vattenförsörjning ventilen, vanligtvis ligger under diskbänken eller bakom apparaten. Lokalisera vatten inloppsventilen genom att följa vattnet matarledningen upp till där man fäster vid kylskåp eller frys. Vrid den plast muttern på basen av matarledningen moturs för att lossa matarledningen. Dra två eller fyra trådar av vatten inloppsventilen bort av terminalerna. Kontrollera ledningarna för brännmärken eller korrosion. Om dessa är närvarande, betyder det att de måste bytas eftersom vatten inte matas till frysen.