mynewspapers.net

Felsökning av en Kenmore 80 serie elektriska torktumlare

Felsökning av en Kenmore 80 serie elektriska torktumlare


Elektriska torktumlare som Kenmore serie 80 bort fukt från din våta kläder med ett elektriskt värmeelement i stället för en gasbrännare. Felsökning din torktumlare om den slutar fungera innebär att kontrollera att apparaten har tillgång till allt som krävs för normal drift och kontroll för att se hur du har programmerat av torktumlaren kontroller. Misstag uppstår ofta när knappar eller rattar används felaktigt. Felsökning hjälper dig att avgöra om problemet är tillräckligt allvarliga för att ringa en tekniker eller något du kan ta hand om dig själv.

Instruktioner

• Se till att tvättmaskinen är korrekt inrättas om du nyligen har flyttat det till en ny plats. Kontrollera att nätkabeln är ansluten till ett fungerande eluttag utan att använda en förlängningssladd eller adapter. Se till att brytare eller säkringen skydda den torktumlare utlopp är fortfarande aktiv. Återställa eller ersätta den om det behövs. Använd alltid tidsfördröjning i stället för vanliga säkringar.

• Se till att kontrollerna är korrekt konfigurerade för tvättcykeln. Vänder inte ratten till avsnittet "Torr luft" om du vilja till torra kläder färskt från tvättmaskinen, t.ex. Se till att du Vrid ratten till en position som ger rätt mängd av torktiden för din last. Tryck på knappen "PUSH att starta" när du är redo att börja.

• Ta halva kläderna ur trumman och prova apparaten igen--vikten på kläderna kan vara för tung för motorn att flytta. Torr blötläggning-blöta filtar, säng ark och klädsel separat. Se till att dörren är helt stängd efter att minska belastningen; torktumlaren kommer inte snurra tills låset stängs.

• Ta lint skärmen ut från toppen av torktumlaren. Torka bort ludd och damm och Skjut tillbaka den inuti sin plats. Den torkens effektivitet minskar kraftigt när lint fällan inte är tomma efter varje belastning. Kör de torktumlare tomma och placera händerna över avgas ventilen utanför ditt hem. Du ska känna luft blåser förbi din hand. Koppla ur avgasröret och rensa bort alla lint om du inte känner luften lämnar ventilen.

• Överväg att flytta torktumlaren till ett rum med en omgivande temperatur ovanför 7,22 grader Celsius eller 7 grader Celsius eller uppvärmning området runt torktumlaren. Ouppvärmd verktyget rum, källare eller garage är ofta för kallt för torktumlaren att arbeta effektivt under vintermånaderna.