mynewspapers.net

Felsökning av en gräsklippare säte switch

Felsökning av en gräsklippare säte switch


Ridning gräsklippare har en säkerhetsbrytare som ligger under sätet. Denna växel, brukar kallas en "kill switch" stänger av motorn när klipparen däck är engagerad och ryttaren får ut sätet. Detta förhindrar skada ifall ryttaren faller på gräsklipparen när du kör den. Om du misstänker växeln fel, finns det flera saker du kan göra för att felsöka problemet.

Instruktioner

• Lyft upp sätet på traktorn och leta upp växeln. Platser på en trädgårdstraktor har normalt gångjärn ger tillgång till batteriet. Dock i vissa fall behöver du en skiftnyckel att ta bort sitsen.

• Leta upp tryck switch. I de flesta fall, tryck switch ser ut som en metall kupol och du kan se där sätet trycker upp mot växeln. Kontrollera kablar anslutna till tryck switch. Om du hittar någon frånkopplad tråden, återansluta dem till tråd terminalerna på switchen. Om du hittar några trasiga eller slitna trådar, byta ut dem innan du fortsätter att felsöka.

• Kontrollera i bruksanvisningen att bestämma om din gräsklippare kommer att stänga av när du går av sätet även om gräsklipparen däck lösgöras. Detta kommer att variera beroende på märke och modell. Några kommer att stänga av och några stannar kör om gräsklipparen däck lösgöras.

• Sitta på sätet och starta motorn. Kontrollera så att gräsklipparen däck lösgöras och sedan stå upp. Om gräsklipparen svarar på rätt sätt, fungerar växeln när gräsklipparen i friläge. Om gräsklipparen inte svarar enligt instruktionsboken, är växeln defekt.

• Engagera gräsklipparen däck men lämna gräsklipparen i "park" eller "neutral".

• Stå upp. Gräsklipparen kommer att stänga av om växeln fungerar korrekt. Om gräsklipparen kvar kör, fungerar växeln inte längre korrekt.