mynewspapers.net

Felsökning av en elektrisk motor Briggs & Stratton

Felsökning av en elektrisk motor Briggs & Stratton


Briggs & Stratton har producerat små motorer för allmänheten i mer än 100 år. De flesta Briggs & Stratton motorer beroende förbränningsmotorer teknik till elproducenterna, utombordsmotorer, snöslungor och gräsklippare. Dock bygger företaget nu en Etek elektrisk motor som kommer ligger i en löstagbar sötvatten utombordsmotor. Motorn är konstruerad speciellt för ponton och däck båtar. Denna motor är mer miljövänliga än de som bränner fossila bränslen, kan det utveckla kör frågor eftersom det är i nära kontakt med vatten.

Instruktioner

• Ta bort sex skruvar som fäster underhåll luckan på toppen av motorn, med en spärrfunktion. Ta bort locket underhåll och leta upp motorns 12-volts batteri. Kontrollera två leder ansluten till batteriets terminaler. Se till att leder är fria från korrosion och fast anslutna till batteriet. Bär handskar och skyddsglasögon, tryck på positiva och negativa leder av din ohm mätare till motsvarande kontakter på batteriet. Leads verkar vara i god form men utan kostnad är installerad, måste batteriet laddas eller bytas ut.

• Skruva loss motorns leads från batteriet och lyft batteriet från sin skyddande vagga att exponera det inre arbetet i motorn. Kontrollera att strömbrytaren är i läge off och ingen ström flyter till motorn. Känn driveshaften som leder från undersidan av motorn och avslutar den utombordare bostäder på grund av motorns propeller. Det är normalt för en bra film med oljebaserade glidmedel att bestryka driveshaften. Om det finns någon närvarande, måste hela aktersnurra man en licensierade försäljare eller reparationsverkstad butik för service. Smörjmedel kommer att behöva tillämpas inom motorns bostäder såväl som inom den utombordare bostäder.

• Kontrollera smörjmedel för droppar vatten. Denna motor är avsedd att vara förseglade från element och om vatten tränger in i motorn, skador kan uppstå. Om du hittar vatten i motorn och det fungerar inte, kan motorn kräva professionell reparation eller utbyte.

• Vrid den utombordare propeller för hand. Om det inte kommer att vända, statorn inom motorns beslagtagit och professionellt måste repareras. Om det kommer att vända, om än långsamt, intermittent eller med ett högt malande ljud, kopplingen mellan propellern och driveshaften har varit penetrerad av vattenburna partiklar, sand, smuts eller andra sediment.

• Ta bort bultarna håller nedre hälften av utombordare bostäder från den övre halvan, med en spärrfunktion. Den nedre halvan av bostäder kommer att innehålla en kardanknut som ansluter till drivaxeln. Denna kardanknut lyfta bort, så att propellern till skruvas från en omvänd-gängade centrumskruv.

• Skrubba den kardanknut, centrumskruv och propeller med avfettningsmedel i en ren miljö. Varje fläck av smuts och knaprig uppbyggnad måste tas bort. Tillåta avfettningsmedel att torka och sedan skrubba bort det med vatten. Tillåter vatten att torka och sedan spraya alla komponenter med hög kvalitet smörjmedel innan återmontering den nedre halvan av den yttersta höljet och sätter tillbaka det till övre hälften av bostäder. Returnera batteriet till sin vagga, skruva leads tätt på plats, bult underhåll locket på plats och försöker starta motorn.