mynewspapers.net

Felsökning av en elektrisk filt

Felsökning av en elektrisk filt


Elektriska filtar hålla dig trevligt och mysigt på kalla vinternätter. Dessutom, tillåter de dig att skruva ner ditt värmesystem, vilket sparar pengar på vintern uppvärmningskostnader också. Även om moderna elektriska filtar är gjorda med mycket bättre teknik än för bara några år sedan, ställer de ibland problem. Innan du slänger filten och köpa en ny, prova dessa enkla felsökning tips för att se om du kan få din filt att fungera igen.

Instruktioner

• Kontrollera att elektrisk filt sitter i väggen. Om filten fortfarande inte kommer efter att säkerställa att den är inkopplad, prova en annan eluttag att se till att problemet inte är med utloppet själv.

• Kontrollera att elektrisk filt sladden är fast ansluten till filten. Dra ur kontakten ur filt kvarstad och se om någon smuts eller skräp fick in pluggen eller på sladden som ansluts till filten. Infoga sladden i filt tillbehöret.

• Kontrollera att filten inte har stängas av på grund av en automatisk timer. Om du vaknar mitt i natten och elektrisk filt värms inte, beror det antagligen på en automatisk avstängning funktion. Detta är att förhindra överhettning och potentiella brand. Koppla bort elektrisk filt från eluttag och sedan ansluta den igen till se om detta rättsmedel problemet.

• Dubbelkolla att registeransvarige vrids till läge On. Om det är, sedan vända till läge off och sedan tillbaka vidare för att se om detta löser problemet.

• Köpa en ny elkabel som den gamla en inte kanske fungerar korrekt. Reservdelar för elektriska filtar finns tillgängliga från tillverkaren filt.