mynewspapers.net

Felsökning av en Dodge Dakota lastbilDodge Dakota är en medelstor lastbil med förmåga att hantera måttligt hög arbetsbelastning. Dakota trätt in på marknaden år 1987 och har släppts med ändringar och uppgraderingar varje år fram till 2009. Den ursprungliga modellerna med en fyrkantig kropp, men Dodge avrundas ut huven för att matcha RAM lastbilens profil 1997. Felsökning av Dakota kräver grundläggande mekaniska kunskaper och förmåga att övervaka motor och transmission prestanda för negativa förändringar.

Instruktioner

• Starta trucken och övervaka avgaserna för svart rök. Kontrollera oljenivån om rök är närvarande. Lägga till eller byta olja om det är låg eller smutsig. Om oljenivån är normalt och rök är närvarande, oljepumpen kan kräva ett nytt block Bussning. Oljepumpen måste är ett vanligt problem i många Dakota modeller och repareras eller ersättas så snart problemet upptäcks.

• Övervaka bromsarna noggrant i 2000-2004 modell Dakotas. Om bromsarna puls, röker eller låsa upp, måste du sluta köra och göra reparationer. Har bromsar servad så snart du erkänna den pulserande. Också kontakta en Dodge återförsäljare eftersom du kan vara berättigade till ersättning av påminde och defekta delar i bromssystemet.

• Använd en spänning mätare för att testa batteriet och generatorn om motorn regelbundna strömavbrott. Att positiva kabeln till slutligt realiteten och den negativa kabeln till den negativa terminalen. Om läsning är mindre än 12 volt, måste batteriet laddas innan fordonet börjar. Batteriet och generatorn kan också kräva ersättning.

• Byt ut startmotorn om kraften är bra och motorn startar inte. Startmotorn i 1980- och 1990-talet modeller kommer sannolikt att gå illa om du bor i kallt klimat. Ta bort två starter bultarna med en hylsnyckel och har enheten testas av en bildelar återförsäljare. Byt ut enheten om det misslyckas testet.

• Anslut en elektronisk diagnostiska tester i uttaget sitter under drivrutiner sida strecket på modeller byggda efter 1995. Engagera den fordon makten och slå på läsaren. Låta läsaren att kommunicera med elektronik system och starta fordonet när läsaren ger råd. Efter testerna är klar, Läs på skärmen för att avgöra vilka sensorer kan kräva ersättning. Misslyckas sensorer kommer att dramatiskt påverka lastbil prestanda.