mynewspapers.net

Felsökning av en Dodge Dakota 3,9 Liter

Felsökning av en Dodge Dakota 3,9 Liter


Dodge Dakota representerade den första mellanstorlek pickup tillverkades i Amerika under slutet av 1980. Även om Dakota har funnits i över 20 år, har det bara sett tre generationer, med 3,9-liters, sex cylindrig motor är en av de vanliga alternativen för motorstorlekar tills den ersattes av den 3,7 litern 2005. Enligt Edmunds upplevde den andra generationen av Dakota (1997 till 2004) flera problem med tillförlitligheten, som kan göra bilen svårt att felsöka.

Instruktioner

• Använd en OBD II (omborddiagnos) scanner att hämta felsöka koder från lastbilens färddatorn. Check engine lampan visar vanligtvis ett problem med sensorer eller elektronik inom motor eller bromssystem. Lastbilens OBD II port ligger under instrumentpanelen intill basen på rattstången. Slå på OBD II skannern och vrid den Dakota tändningsnyckeln till den tillbehör. Skriv ner koderna från OBD II skannern och slå upp dem på webbplatser som OBD-koder eller AutoZone. Innan du byter en sensor som kan vara väl över £65 för vissa enheter, använda en multimeter för att testa kontinuiteten i den elektriska anslutningen fram till sensorn. Ställ in multimeter mäter spänning och vrid nyckeln till den tillbehör. Multimeter bör läsa mellan 4.0 och 5.0 volt.

• Leta efter återkallelse och TSB (teknisk service bulletin) information om din Dodge Dakota 3,9 liter. Den andra generationen, har 1997 genom 2004, sett påminner mer om än andra modeller från den första och nuvarande generationen av Dakota. Påminner om kan fixas gratis genom en återförsäljare, medan TSBs kan ge dig några ledtrådar om korrigeringar som relaterar till några av de problem som du upplever. Hemsidor med återkallande och TSB information inkluderar AutoZone och MyCarStats.

• Kontrollera säkringarna för sena 1990-talet Dakota modeller, om din dashboard eller inredning lampor slutar att fungera. Säkringar skyddar normalt hela kretsar med flera komponenter eller en stor motor komponent. Kryssrutan säkringen sitter under förarens sida instrumentpanel och leta efter säkringar som har bruten eller utbränd terminaler. Ersätta en trasig säkring med en ny säkring av samma strömstyrkan.

• Lyssna för kraftigt buller, skramlande eller klicka från Dakotas avstängning. Många andra generationens modeller upplevde för tidigt fram bollen gemensamma slitage som måste ersättas med en lägre länkarm. Om du hör metallic pinga kommer från hjulen under varv eller perioder av acceleration, sviker din CV lederna. Driva din Dakota på en uppsättning bil ramper att inspektera CV stövlar, som ligger bakom hjulen. Om stövlarna är sprucken eller korroderade, har sedan vätskan läckt ut lederna, som behöver bytas ut så snart som möjligt. Om du hör ett poppande ljud från den baksida änden av hytten, ärmarna på cab isolatorer är för långa och måste förkortas genom att slipa dem.