mynewspapers.net

Felsökning av en bricka & torktumlare fläckar på kläder

Felsökning av en bricka & torktumlare fläckar på kläder


Du sätter dina kläder i tvättmaskin att få dem rena, så det kan vara ganska alarmerande när de kommer ur torktumlaren med fläckar som inte var där innan. Felsökning en tvättmaskin och torktumlare som fläckar kläder är en process som kan uppnås med hjälp av förtjust observation och förberedelse.

Instruktioner

• Töm fickorna på dina kläder innan du tvättar dem. Objekt kvar i dina fickor under tvätt och torkning processen är ökända tvätt färgning faktorer som kan undvikas genom att ta några extra sekunder i förberedelse innan tvätt. Alla objekt ska tas bort från fickor om de skulle kunna orsaka fläckar eller inte.

• Rengör insidan av din tvättmaskin och torktumlare. Tvättmaskin och torktumlare själv kan vara smutsig, som kan orsaka fläckar. Detta skulle kunna hända från objekt som faller in i din tvättmaskin eller torktumlare, eller försumma att ta bort saker kvar i fickorna på kläderna du tvättar.

• Lägga till sköljmedel under sköljningen. Att lägga till sköljmedel i början av tvätt cykeln kan orsaka sköljmedel att färga dina kläder. För att undvika detta problem, lägga till sköljmedel under sköljningen. Om du är upptagen och inte fånga första sköljningen, återställa brickan till "Skölj" och Lägg till sköljmedel under extra cykel.

• Sortera dina färger. Det finns inget sätt att veta vad kläder kommer blöda och vad de kommer inte, så separera ljus, mörk och vita är viktigt. Om mörka kläder blöda på mörka färger visas inte, men om mörka kläder blöda på ljusa färger eller vita det färgar kläderna.

• Lägga till bleach bleach fördelaren. Blekmedel dispenser i din tvättmaskin är gjord för att sakta och lägga säkert blekmedel hela tvätt cykeln. Bleach är mycket kraftfull och lägga det direkt till tvätten kommer att orsaka missfärgning, fläckar och hål. När du använder blekmedel i din tvätt, rekommenderar Clorox sortering ordentligt, förbehandling eller före blötläggning fläckar, fläckar och kraftigt nedsmutsade kläder, använda tillräckligt tvättmedel, lägga till flytande blekmedel till din last, med varmaste vattentemperaturen rekommenderas för tyget och laddar din bricka löst.

• Använda färg-safe blekmedel på färger. Regelbundna blekmedel bör inte användas på färgade kläder även med användning av blekmedel fördelaren.

• Ta bort rost från inne brickan. En ofta förbisedd område att hitta rost är bakom blekmedel dispenser, som kan sätta in rost fläckar på kläder. Ta bort blekmedel fördelaren och leta efter rost. Skrubba noggrant alla rost fläckar med en kommersiell rost fläckborttagningsmedel och skölj. Tvätta en vit duk eller plagg du inte bryr dig om, sedan inspektera plagget för att kontrollera att du har tagit bort alla rost från brickan.