mynewspapers.net

Felsökning av en ' 93 Chevy kavaj

Felsökning av en ' 93 Chevy kavaj


Det 1993 Chevy kavaj tillverkades med en 5,7-liters V8-motor. Fordonet gjordes med en femväxlad manuell växellåda och det funktioner automatisk låsning nav för fyrhjulsdrift och servostyrning. Två-dörrars SUV plats fem passagerare och har en stor lagringsutrymme i baksätet. Felsökning av fordonet kräver grundläggande mekaniska observationer och kunskap av motorn fungerar. Regelbunden körning ger ägaren möjlighet att övervaka och observera ändringar i utförandet.

Instruktioner

• Vrid nyckeln och försöker starta kavaj. Om motorn är död, testa de elektriska komponenterna för makt. Om strömmen är svag eller död, testa batteriet med en spänning mätare. Använd en rännil laddare till batteriet och starta bilen. Byt ut batteriet om det fortsätter att misslyckas.

• Testa generatorn med en spänning mätare om batteriet är i bra skick och kraften inte är. En dålig generator kommer att uppleva ett spänningsfall som suger ström från batteriet med intermittent laddning cykler. Cyklerna kommer så småningom göra batteriet värdelös.

• Slå startmotorn med en hammare om kraften är bra men motorn är död. Om startmotorn tänderna inte sysslar med hammaren, använda en hylsnyckel att ta bort två starter bultarna och har det testats av en mekaniker eller auto delar butik. Byt ut startmotorn om det inte klarar testet.

• Kör fordonet och variera hastigheten utan att bryta juridiska hastighetsgränsen. Om motorn fräser och misslyckas att ge acceleration ström, misslyckas bränslepumpen. Om kavaj kräver extra styrka att styra, misslyckas servopumpen. Svårigheten styrning också tillskrivs den främre axeln actutator i fyrhjulsdrivna modeller.

• Testa överföringen när du kör fordonet. Lyssna och känna för oegentligheter i skifta som är processaa som Blazer förändringar växlar. Om överföringen hoppar eller tvekar, måste den underhållas så snart som möjligt.