mynewspapers.net

Felsökning av en 1995 Chevy S10 Pickup 4.3 motor

Felsökning av en 1995 Chevy S10 Pickup 4.3 motor


En 1995 Chevrolet S10 är utrustad med en första generation On-Board diagnossystemet. Den pickup motor control module (ECM) ständigt övervakar motorfunktioner och registrerar instanser av fel och fel. ECM tilldelar varje fel kod som de inträffar. Åtkomst till dessa felkoder kommer att effektivisera processen för felsökning av motorn. Istället för att undersöka genom syn, ljud, och spår och fel, berättar ECM du exakt var du ska börja söka. Dra den ECM felkoder bör dock i början av en motor diagnostiska, inte slutet.

Instruktioner

• Öppna Chevrolet pickup dörr och huka sig. Titta in i ben utrymme under instrumentbrädan. Där hittar du S10 monteringslinje datalänken direkt under ratten. VICKE_J fungerar som en dator utlopp och det är ditt anslutande punkten som Chevy's ECM.

• Räta ut varje kurva i ett gem. Sedan böja klippet till en lång versal "U" form.

• Stick i ändarna av "U" formade gem i Wildkissan. Ena änden måste gå in i "A" facket, och andra behov att gå in i "B" springan. Både är sida vid sida och de är på den översta raden, hela vägen till höger.

• Skjut din S10 nyckeln i tändningen cylindern. Slå till "På" beteckningen. Detta kommer att aktivera den pickup elsystem, liksom lastbilens ECM. Lämna motorn avstängd, helt.

• Plocka upp en penna och lite skrot papper. Titta på den S10 check engine ljus och räkna hur många gånger det blinkar koden på dig. General Motors användningsområden är det egna uppsättning av OBD-jag koder, med varje kod bestående av två tal. Den första kod antalet kommer i långa blixtar. Den andra siffran kommer kort blinkar. Till exempel, GM OBD-I kod 19 erbjudanden med Vevaxelgivaren, och det skulle framföras som en lång blinkning följt av nio kortare blinkar. Det blir en paus mellan hela flash felkoder.

• Leta upp definitionerna som flash koderna förmedlas via check engine lampan. GM: s koder publiceras inte i sina ägare manualer. Du kommer att behöva hitta definitioner online, eller som en del av en Haynes reparationshandbok till din pickup 1995.

• Stötta öppna den S10 motorhuven. Felsöka motorn utifrån de problem som anges av din pickup ECM. Långt bortom problemet anges av kodning definitionen. Till exempel GM OBD-I kod 13 refererar till en öppen syre sensor circuit. Felsöka inte bara denna krets, men syresensorn som helhet, och alla komponenter runt den.