mynewspapers.net

FDA rekommenderat Dietary intag

FDA rekommenderat Dietary intag


Mat och Drug Administration eller FDA, ger rekommendationer för dagligt intag av vitaminer, mineraler, kalorier och övriga kosten. De givna av FDA riktlinjerna baseras på genomsnittliga intag nödvändigt för god hälsa och näring för både män och kvinnor i olika åldersgrupper. Även om vissa variationer är nödvändiga för individuella näringsbehov, är grunderna beskrivs av FDA: s rekommenderat intag nödvändiga för god hälsa.

Fetter och kolesterol

Fett och kolesterol är nödvändiga delar av god hälsa. Med all den dåliga publiciteten om ägg, högt kolesterol, fett och blockering av artärerna, försöker många människor undvika fett och kolesterol. Men det kan vara precis lika dåligt för hälsan som att äta för mycket. Kroppen behöver lite fett och kolesterol ska fungera korrekt. För ett 2,000 kaloriintag rekommenderar FDA 65 gram totala fettintag för en dag, med 20 gram mättat fett och 45 gram av omättade fetter. Föreslagna kolesterol intag är 300 mg per dag. Sammanlagda procentsatser rekommenderas 20 till 35 procent av kalorier från mat och bara 10 procent av kalorierna från mättat fett. Procentsatserna är nödvändiga för att fastställa lämplig näring för alla kalori intag kostvanor.

Kolhydrater och socker

Trots det dåliga rykte som kolhydrater och socker har i beaktande viktökning, är de oerhört viktigt för en hälsosam kost. Nyckeln till kolhydrater är att välja rätt kolhydrater. Naturliga och obearbetade kolhydrater och socker är hälsosamma och näringsriktiga. FDA tyder på att äta mat som innehåller mycket fibrer och få minst 14 gram kostfiber per 1 000 kalorier i en kost. Fullkorn, mjölkprodukter, frukt och grönsaker är hög i kolhydrater, men de är också hög halt av kostfibrer och låg i kalorier, vilket gör dem idealiska för viktminskning. FDA rekommenderar 45 till 65 procent av alla kalorier konsumeras i en diet består av kolhydrater som är hög i fiber.

Natrium och kalium

Salt och kalium är viktiga för att reglera kroppen och förblir friska. Och balansera salt och kalium intag är kritisk till god hälsa. För mycket salt ger högt blodtryck och andra hälsoproblem. FDA rekommenderar intag av mindre än 2 300 milligram, eller 1 tesked, salt dagligen för vuxna som äter 2 000 kalorier om dagen och få som mycket naturligt kalium från frukt och grönsaker som möjligt. Livsmedel som bananer, som är hög i kalium, är perfekt för någon diet. Sänka saltintaget kan sänka blodtrycket och förbättra hälsan. Det rekommenderas att vuxna som är medelålders eller äldre, har högt blodtryck eller har genetiska anlag till högt blodtryck eller liknande hälsorisker förbrukar mindre än 1 500 mg salt på grund av hälsoriskerna.

Vitaminer och mineraler

Mängder av vitaminer och mineraler en person bör förtäras varierar beroende på ålder och kön. För de flesta individer ger ta en multivitamin och äta en hälsosam kost lämplig mängd vitaminer och mineraler som behövs för kroppen. Läkare rekommenderar ibland kalcium eller järn kosttillskott för kvinnor, som benförlust är ett vanligt problem med kvinnor, och järn räknas i kvinnor tenderar att vara låg, särskilt under graviditeten.