mynewspapers.net

Fast vs Stranded Wire

Fast vs Stranded Wire


Elektrisk tråd kommer i två typer, fasta och icke-återvinningsbara. Tvinnad tråd görs av flera trådar lindade tillsammans för att göra en enda tråd. Solid tråd är tillverkad av en enda ledare av solid koppar.

Hem ledningar

Vanligtvis finns det inget val i hem ledningar med undantag för särskilda kretsar. De flesta hem är anslutna med mantlad kabel i 14 gauge och 12 gauge och ledarna är fasta ledningar. Större mantlade kablar som 8 mätare, 6 gauge och större mätare använder tvinnad tråd eftersom det är mer flexibelt.

Conduit ledningar

Hem eller kommersiella byggnader wired använder conduit kan använda antingen fast eller tvinnad tråd. Tråden dras igenom metallrör, som fungerar som en beskyddare till tråd. Större spårvidd ledningar är ofta strandsatta, vilket gör dem lättare att dra igenom conduit.

Skarva anslutningar

Tvinnad tråd är strippad och vridna tillsammans med en wire nut. Solid tråd är strippad och vridna tillsammans med en tång innan tak med en wire mutter. En solid tvinnad tråd anslutning görs genom att vrida strandsatta ledaren runt fast dirigent med en wire mutter.

Terminalförbindelser

Solid tråd är böjd i en slinga eller krok form och placeras runt terminal skruven. Tvinnad tråd är vriden innan bildar kabeln runt terminalen. I båda fallen ska kabeln gå medsols runt terminal skruven så det dras tätt i När skruven dras åt.

Storlek skillnader

Tvinnad tråd har en något större diameter än en solid svetstråd av samma mätare och strömförande kapacitet. Det finns tråd strippor för solid svetstråd som oftast har gult handtag, och tråd strippor för tvinnad tråd som har röda handtag. Använd alltid rätt tråd strippa för typ av tråd som används.

Gauge

Wire mätinstrument är standard diametrar av ledningar. Ju mindre numret större diameter och den nuvarande bära anlagen. Alltså 12-gauge tråd är större än 14-gauge tråd och bär upp till 20 ampere i stället av maximat 15 ampere som 14-gauge bär. Detta gäller både strandsatta och solid tråd.