mynewspapers.net

Fashion klänningar från 1960-talet

Fashion klänningar från 1960-talet


1960-talet var en tid av innovation och experiment. Detta var framför allt i världen av mode och design. Under 1960-talet var klänningar en stapelvara garderob objekt för unga och modemedvetna kvinnan. Populära trender inom konstvärlden, till exempel pop-konst, återspeglas ofta i utformningen av tyger och textilier.

Färger och tyger

Modet i 1960-talet definierades av sura toner, psykedeliska utskrifter och djärva blommönster. Livliga nyanser av orange, lime grön och gul användes vanligen av modedesigners. Tyger symboliska av era inkluderar sammet, PVC och crimplene. Art-inspirerade utskrifter införlivades ofta utformningen av minidress, framför allt de pop och op-konst trenderna. Flower power revolutionen i slutet av 1960 var personifierade av flödande Blom chiffong och etniska-influerade utskrifter.

Mod utseendet

En av de mest slutgiltiga ser av 1960-talet är mod. Mod titta var motsatsen till formatmallen rufsig och upproriska rocker. Hemlines var vanligtvis extremt kort och klänningar vanligen skars i en klassisk A-line eller skifta stil. Peter Pan-krage var en viktig trend inom mod mode rörelsen, som var fet monokrom mönster och starka färger.

Hippie Chic

Hippierörelsen i mitten av 1960-talet var en reaktion till ökande USA: s inblandning i Vietnamkriget och förlusten av unga liv lidit i konflikten. Klänningarna som gynnas av hippies var typiskt långa och flödande. Populära utskrifter med indiska och etniska-inspirerade cottons, fet flower-power chiffons och bjärt färgade lapptäcke sammet. Tunika klänningar var också en viktig titt bland hippies; de var ofta broderad med blommönster med livfullt färgad bomull.

Viktiga Dress Designers

De stora mode designers av 1960-talet var huvudsakligen London baserat. Formatmallar i livliga marknader och butikerna på Carnaby Street och King's Road påverkat modedesigners och fans i hela världen. Viktiga innovatören var Mary Quant, som banat väg för den mini kjolen i hennes London-butik. Legendarisk Biba designer Barbara Hulanicki producerade prisvärda och ikoniska klänningar som har förespråkats av 1960-talet modeller och popstjärnor som Marianne Faithful.