mynewspapers.net

Fashion & klä av 1920-talet

Fashion & klä av 1920-talet


Efter första världskriget, kvinnor upplevde en ny känsla av oberoende-- men mode som följde med detta nyligen hittade frihet var inte allmänt accepterade först, enligt Whitney Chadwick och Tirza sant Latimers bok "den moderna kvinnan Revisited: Paris mellan kriger." Beskurna hårklippning och pojkaktiga klänningar var fortfarande uppfylls med ogillande omkring 1918 till början av 1920-talet. Men stilen var vidmakthålls genom de "office girl" och arbetarklassens kvinnor och praktiska utseendet tog snart över 1920-talet mode.

1920-talet "Garconne" ser

En ny, mer pojkaktiga siluett började göra sin väg in mode runt slutet av 1910-talet, kontrasterar mot den föregående "Gibson girl" utseende, som var mer feminin och betonade kvinnans kurvor. Även det pojkaktigt utseendet var myntade "garconne" 1918, slog inte sin höjd av popularitet förrän på 1920-talet, moderiktiga kvinnor började diet, minimera sina bröst och beskära deras hår till ögonbrynet-raising haka längd att uppnå en mer prepubertala look, enligt Anne McCoy i sin bok "1920- och 1930-talet." Midjan på klänningar sjönk till hip nivå och hemlines kröp gradvis upp underifrån kalven till höger under knäet mot slutet av decenniet. Populära tillbehör inkluderade cloche mössor och pannband att accentuera den "bob" frisyr, långa strängar av pärlor eller pärlor runt halsen, och spetsad eller lågklackade skor.

Dagtid avskiljer

Coco Chanel var en av de första designers att införa lätt-till-wear avskiljer för vardag, ger karriär-orienterad flickor fler alternativ, enligt boken "1920- och 1930-talet." Formgivaren drog sin inspiration från arbetskläder, fashioning herrkostymer, cardigans och kjolar av jersey, tweed och flanell. En Chanel suit personifierade enkel elegans. Veckade kjolar var toppas av ostrukturerade jackor med fickor. Denna kostym och andra som det ansågs "nya uniformen" för dagtid klädsel och avskiljer var ofta ihop med en sträng av pärlor, låg klack och klockformade cloche hatten.

Te-kappor

Damer som lunch oftast bar dagtid högtidsdräkt kallas "te-kappor," enligt boken "På 1920-talet" av Kathleen Morgan Drowne och Patrick Huber. Dessa avancerade SKIFT klänningar hade länge flödande ärmar i början av decenniet, men i mitten av 1920-talet var de smalare i snitt med kort monterade ärm. Gjord av färgglada tyger, var te-kappor förskönas med fjädrar, pilbågar och konstgjorda blommor. 1926 var "gypsy gördel" tillbehöret av val, vilket var ett stort skärp som föll runt höfterna och fäst med en bejewelled spänne.

Kväll klädsel

Påkostade klänningar glittrade i hela det glada tjugotalet, sliten överallt från dekadenta kvällen parter till nätter på teatern. Rika kvinnor droppade i sammet, lame och crepe de chine klänningar som gnistrade med glittrande beading och strass. De populära necklines i början av decenniet var öste U - eller V-formade, men mot slutet av decenniet betoningen var på baksidan, och klänningar klipptes låg till i ryggen att Visa strängar av pärlor eller pärlor. Dessutom, ansågs den ojämna hemline modet, eftersom designers används en ojämn näsduk eller gratinerad hemline att visa upp benen.