mynewspapers.net

Fashion hattar i 20-talet

Fashion hattar i 20-talet


1920-talet var en ikonisk era i amerikansk mode. I kvinnors mode, tappade midja silhuetten av formatmallen stängnät klänning ställa kvinnor fria från korsetten. Samtidigt Herrmode centrerad på dapper hanen, och avslappnade kostymer bärs med raccoon päls var populära med college pojkar av decenniet. Medan vissa plagg var populär på 1920-talet, så var särskilda tillbehör, nämligen hattar. Fashion hattar av 1920-talet avslutade ser för både män och kvinnor av decenniet, med fyra stilar av hat som de mest framträdande.

Cloche

Cloche hatten var framstående kvinnor mode hatt av 1920-talet. 1920-talet cloche stil med hatt liknade en hjälm med ett brätte prydd med applikation, art deco-design och andra utsmyckningar. Miniväxthus gjordes främst från filt, såsom det är formbart tyg, men halm miniväxthus var också populära. Kvinnorna bar miniväxthus drog ner över pannan, som nästan helt täcker deras ögon. Olika stilar av cloche hattar kom från bredden på brädden. Brett brätte och asymmetriska brims var modet i början av 1920-talet. Av 1926 resulterade enligt mode Era, uppdatera utseendet på cloche i avsevärt minska brädden bredd.

Slöfock hatt

Även om cloche var mode hatten för majoriteten av 1920-talet, 1928 blev slöfock hatten trenden. Slöfock var ursprungligen en mans hat. Men 1928 skapat designern Adrian en androgyn slöfock hatt bärs av Greta Garbo i hennes film "En kvinna för frågor", säger AustinChronicle.com. Denna filt hatt har en hög krona med en mjuk lågt hängande brädden. Slouches förblev fashionabla till den stora depressionen.

Top Hat

Cylinderhatt symboliserade makt och myndighet för 1920-talet man, enligt Collector's Weekly. Denna filt hatt med en hög, stela krona med ett band av menyfliksområdet cirkling bas. Brädden kunde låg vinkelrätt mot kronan, eller vara utformade med sidorna något vände uppåt. Som decenniet fortsatte, top hat blev i samband med girighet och modestatus under några år efter börskraschen 1929.

Fedora

Tidigare tänkt som en kvinnlig stil av hat, blev fedora högsta mode för män på 1920-talet. Denna typ av hatt först blev populära bland gangsters, påstår samlare varje vecka. Medium-brätte, kände sig fedora har en nöp front med veckade mitten som liknar en kluven haka.