mynewspapers.net

Färskpressad apelsinjuice kontra köpta apelsinjuice

Färskpressad apelsinjuice kontra köpta apelsinjuice


Ingen ifrågasätter den råa orange näringsvärde. Som andra citrusfrukter innehåller det nödvändiga näringsämnen såsom vitamin A och C, kalium, kalcium, fosfor och små mängder av aminosyror. Många, dock diskutera fördelarna med färsk färskpressad apelsinjuice kontra köpta apelsinjuice. Medan färsk färskpressad apelsinjuice innehåller färre tillsatser och en fräschare smak, köpte butiken sorter erbjudande besparingar i tid och ansträngning.

Näringsämnen

Så snart juice pressas från frukt, börjar det juice förlora dess näringsämnen på grund av syresättning. Om apelsiner blir pressade hemma och saften insupit omedelbart, har den som dricker mest av den orange naturligt förekommande näringsämnen. Ju mer tid som förflyter mellan klämma och konsumtion, den mer juicen försämrar och näringsinnehåll sänker. C-vitamin är särskilt sårbara för förändringar i temperatur och miljö. För köpta apelsinjuice, frukt klämde på en avlägsen tillverkningsanläggning--ingenstans nära hem eller den slutliga konsumenten-- och sedan pastöriserad för att döda bakterier. Tyvärr innebär pastörisering värme och uttorkning som förstör inte bara bakterier men också några näringsämnen inte redan eliminerats av syre exponering.

Kemikalier

Till skillnad från orange juice pressas färska hemma och fri från kemiska enhancement, lagra köpt juice ofta innehåller konserveringsmedel och tillsatser för att förbättra färg och smak och öka den juice hållbarhet. Många, alltför, är berikade med syntetiska vitaminer och mineraler för att ersätta den naturliga sådana förlorade i bearbetning.

Förpackning klarhet

När en shopper köper apelsiner från avsnittet råvaror i en livsmedelsbutik, är transaktionen ganska självförklarande. Hon vet att hon köper apelsiner eftersom de är märkta som sådana på skyltar, dekaler eller väskor och hon kan se frukten. När hon kramar det hemma senare, vet hon att hon kommer att dricka ren apelsinjuice. Men juice behållare säljs från butikshyllorna, kylskåp eller frys ofta visas intill behållare av frukt "drycker," "cocktails" eller "slag" som inte är ren apelsinjuice men kan misstas för en sådan. I själva verket innehåller dessa orange drycker, slag och cocktails mycket lite riktig apelsinjuice. De är blandade med andra "naturliga och artificiella aromer och färgämnen," inklusive andra fruktjuicer, socker och sirap.

Bekvämlighet

Det är naturligtvis mycket lättare att köpa en flaska apelsinjuice och helt enkelt häll det i ett glas, än att spendera tid och energi att pressa juice för hand. Det krävs fyra apelsiner att producera en enda 250ml (8 ounce). glas apelsinjuice, plus tid och ansträngning städa upp all utrustning som används i juicepressning. Också, en kanna-färskpressad juice varar bara ungefär tre dagar i kylskåp. Köpta juice kan vara allt från två veckor till sex månader, beroende på om det är pastöriserad, flaska och kylda eller lagras som rör bevarade frysta koncentrat.