mynewspapers.net

Farorna med stevia i raw

Farorna med stevia i raw


Stevia är ett alternativ till socker. Det är ett supplement med aktiva ingredienser av steviosid och rebaudioside A. Men det är mellan 200 och 300 gånger sötare än socker, innehåller den inte några kalorier. 2008, US Food and Drug Administration (FDA) beviljats stevia en allmänt erkänd som säker status (GRAS), enligt Natural-rättsmedel-Review.com. Trots sin status är hälsorisker förknippade med stevia i raw.

Orsakerna infertilitet hos män

En studie av stevia utförs på djur fann att använda stevia orsakade en minskning i spermieproduktionen och minskade testiklar vikt hos råttor, påstår Natural-rättsmedel-Review.com. Ännu anges på webbplatsen också att efterföljande studier inte ge samma resultat. 1968 studien var dessutom påstås ha brister, som råttor fick doser 10 ml i 20 minuters tid--en mycket högre dos än människor normalt skulle använda, konstaterar Stevia information. Kontakta din läkare för att söka ett klargörande i denna fråga.

Harms gravida kvinnor och barn

Fastställa att det inte skadar djurets avkomma en tvåårig studie på gravida råttor och en sex månaders studie på gravida hamstrar med stevia. Även när dosen av rå stevia ökades till 80 gånger den vanliga dosen som sötningsmedel, var avkomma opåverkad. Bara när dosen ökades till påverkas 240 gånger mer än mänskliga rekommendera konsumtionen (motsvarar FDA rekommenderas dagligen sockerintag av mer än 40 gram per dag för en vuxen) var djurs avkomma. På denna hög nivå, stevia var giftigt, och den minskade det totala antalet avkommor och minskat sin vikt vid födseln. Dock har inga studier gjorts på gravida människor från och med 2010. Gravida kvinnor bör därför avstå från att använda tillägget.

Producerar en allergisk reaktion

Du kan drabbas av en allergisk reaktion från smälta rå stevia. Symtomen är illamående, yrsel, domningar, huvudvärk och muskelvärk--vanliga biverkningar som också förknippas med stevia. Sluta ta stevia om du upplever något av dessa symtom. Om du är allergisk mot Ambrosia, undvika krysantemum och prästkragar stevia.

Orsakerna blodsocker att fluktuera

Blodsockret kan släppa från att använda stevia när konsumeras i stora mängder. Rådfråga din läkare om du lider av diabetes före med stevia. Kontrollera ditt blodsocker före och efter att ha förtärt stevia, och sluta använda tillägget om dina blodsockernivåer släpper.

Alters blodtryck

Kliniska prövningar hittade att det orsakade blodtrycket att sjunka i vissa människor i testgruppen, enligt Natural-rättsmedel-Review.com. Om du lider av högt blodtryck, kontrollera med din läkare innan du använder stevia som socker-ersättning. Ta ditt blodtryck ofta när du använder sötningsmedlet och omedelbart avbryta sin användning om det sker förändringar.