mynewspapers.net

Farorna med Cetaphil mjukgörande krämCetaphil fuktgivande kräm har varit på marknaden för ett antal år, det rekommenderas även av vissa dermatologer, men nya studier som omfattar några av ingredienserna har lagt Cetaphil och andra kosmetiska säkerhet ifrågasätts. Farorna med Cetaphil är upp till debatt. På grund av kosmetisk användning och de relativt små belopp av kemikalier absorberas med varje ansökan är det inte klart om det finns negativa effekter på lång sikt.

Ingredienser

Ingredienser i kosmetika visas i ordning efter beloppen, så den första ingrediensen på listan är den vanligast förekommande i produkten. Cetaphil fuktgivande kräm innehåller vaselin som den andra ingrediensen. Petrolatum gjordes olagligt i EU på grund av mängden föroreningar i ämnet. Det är en biprodukt av råolja bearbetning som säljs mycket billigt och ofta anges som "mineralolja" i en förteckning över ingredienser. Det finns en möjlighet att vissa petrolatum är förorenat med polycykliska aromatiska kolväten, ett cancerframkallande agens.

Funktion

Cetaphil fuktgivande kräm är avsett att användas på mycket torra områden på kroppen, liksom armbågar och knän, den kan också användas för torra i ansiktet. Det har rekommenderats av vissa dermatologer för psoriasis och eksem lättnad.

Förebyggande/lösning

Det bästa sättet att undvika alla faror från Cetaphil fuktgivande kräm, eller andra kosmetika, är att läsa etiketterna. Även om din hud är ett tufft hinder för omvärlden det är genomsläpplig och samma porerna som öppna och nära release värme kan absorbera gifter tillämpas på hudens yta.

Varning

Ingrediens vaselin i Cetaphil sitter på ytan av huden, blockera porerna. Även om det kanske känns som din hud är mjuk i dagar, som allmänt uppfattas som en positiv sak, hindrar det faktiskt porerna från att kunna släppa värme eller svettas. Över tid detta kommer att irritera akne och kan orsaka för tidigt åldrande.

Effekter

De farliga effekterna av använda Cetaphil fuktgivande kräm är diskutabelt. Även om några av ingredienserna som har satts i fråga av miljömässiga förespråkar finns inga hårda bevis länkande Cetaphil till en viss sjukdom. Man tror att långvarig användning av ingredienser i Cetaphil kan ha en negativ effekt på kroppen, men dessa effekter är svåra att följa på grund av hur lång tid det tar för symtom att manifestera.