mynewspapers.net

Faror från tonåriga alkoholmissbruk

Faror från tonåriga alkoholmissbruk


Cirka 5 000 barn, yngre än ålder 21, dör varje år i minderårigas alkoholkonsumtion incidenter, enligt Don'tServeTeens.gov, en webbplats sponsras av Federal Trade Commission. Tonåringar som dricker och missbrukar alkohol satte sig löper större risk för skador och dödsfall, såväl som framtida problem med alkohol.

Motorfordon dödsfall

Personer som dricker och kör, i åldern 16-20, är dubbelt så stor risk att bli involverad i en dödlig bilolycka än de som dricker och kör vid 21 års ålder och uppåt. Tonåringar saknas körupplevelse ofta överskattar sin drivande förmåga. Dessa faktorer, tillsammans med alkoholmissbruk, kan få dem att ta risker som fortkörning eller delta i andra vårdslös körning beteende medan berusade.

Suicidalt beteende

Självmord rankas som den tredje vanligaste dödsorsaken hos personer i åldern 14 till 25, enligt tonåring drog Abuse.us. Alkoholmissbruk kan interagera med känslor av depression och stress och leda till tonåring självmordsförsök. Don'tServeTeens.gov beräknar att alkohol bidrar till mer än 300 teen självmord per år. Gymnasieelever som dricker är dubbelt så stor risk att överväga självmord än de som inte dricker. De studenter som konsumerar fem eller fler drinkar vid ett tillfälle är fyra gånger så stor risk att självmordsförsök än sina icke-drickande kamrater.

Sexuellt risktagande

Eftersom alkohol hämmar användarens omdöme och reaktionstid, är tonåringar mer benägna att engagera sig i riskfyllda sexuella beteenden som kan leda till graviditet, sjukdom eller oönskad sexuell uppmärksamhet. Tonåring dricker är mer än dubbelt så stor risk att engagera sig i kön än tonåringar som inte dricker, enligt Don'tServeTeens.gov.

Ytterligare missbruk

Tonåringar gillar att experimentera och prova nya saker för att tillfredsställa nyfikenhet, "passa in" med sina kamrater, eller minska stress. Experimenterandet kan leda till frekventa användning eller missbruk av ett ämne, eller andra ämnen. Tonåringar som använder och missbrukar alkohol har en ökad risk för andra former av missbruk som röker marijuana eller använder inhalationsmedel, visar inte serven Teens.gov.

Hjärnans utveckling och beroende frågor

Den mänskliga hjärnan fortsätter sin utveckling genom en persons tidiga 20-talet, enligt uppgifter från inte serven Teens.gov. Dricka alkohol i tonåren innebär vissa risker för hjärnans utveckling. Icke drickbart och dricker tonåringar, åldrarna 15 och 16, utvärderades för korttidsminne. Tonåringar som rapporterade dricka hade fler utmaningar att komma ihåg ord och enkel geometri siffror efter en 10 minuters paus. Tonåringar som börjar dricka före 15 års ålder är fyra gånger mer benägna att utveckla ett beroende av alkohol än dem som väntar att dricka tills de är 20 eller äldre, enligt tonåring drog Abuse.us.