mynewspapers.net

Farligaste bilarNär du köper en ny eller begagnad bil, är modellens säkerhet rekord alltid en viktig faktor. Medan alla nya bilar och lastbilar måste uppfylla strikta federala säkerhetsstandarder, vissa modeller fortfarande faller kort i verkliga användning och utveckla rykte som farliga fordon. Farliga bilar kan vara stora eller små och ett högre pris alltid motsvara inte ett säkrare fordon. Här är fem olika modeller som representerar ett antal farliga bilar.

Chevy Trailblazer

GM: s Chevy Trailblazer har lagt upp dåliga siffror i krocktester, mår något bättre framför inverkan scenarier men att passagerare riskeras av svår trauma när fordonet är hit från sidorna eller bak. Som en mellanstorlek SUV är Trailblazer också en rollover risk under snabba svängar eller på hala underlag. Många andra bilar och stadsjeepar i den banbrytande £19,500 prisklass inkluderar fler säkerhetsfunktioner och prestera bättre i krocktester.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler är en annan SUV som innebär en ökad sannolikhet för välta på grund av dess höga centrum av allvar och kort hjulbas. Prevalensen av eftermarknaden lift kits innebär att många Wranglers på vägen är ännu mer instabil än när de lämnade fabriken. Wranglers innehåller också löstagbara dörrar som inte är lika strukturellt ljud som permanent dörrarna på andra off-road SUV modeller. Wranglers produceras innan 1997 innehåller endast en kort störtbåge, lämnar bakre säte passagerare oskyddade när det gäller en överrullning.

Smart Fortwo

Smart Fortwo microcar är en alltmer populär modell, speciellt med ung, urban förare. Samma små som gör det bekvämt att park och billigt bränsle innebär emellertid ett antal säkerhetsrisker. I en kollision med en SUV eller ens en stor bil, Fortwo riskerar att lida större skada och passagerarsäkerhet kan vara minimal. Den Fortwo storlek gör det också mindre synliga att andra bilister, eftersom det lättare kan försvinna in i en blind fläck. Kvaliteten på byggandet är ett annat bekymmer, med vissa Fortwo krocktester ser ovanligt problem såsom dörrar som kommer öppna vid nedslaget.

Chevy Aveo

Nybörjar Chevy Aveo är en annan liten bil som har kallats osäkra. Till skillnad från några populära nybörjar import som Honda Civic eller Toyota Corolla, Aveo kommer med minimal säkerhetsutrustning som del av pris-reducerande åtgärder av GM. Aveos saknas objekt t som sidan gardin krockkuddar och stabilitet eller traction control system. Annan dragen lik låsningsfria bromsar är endast tillgängliga på dyrare Rensa nivåer. Crash testdata blandas på Aveo, men betydligt under den poäng som intjänats av dess främsta konkurrenter.

Ford Ranger

Ford Ranger är en nybörjar pickup från en av världens största lastbil beslutsfattare. Säkerhetsfrågor som rör Ranger centrum runt dess allmänt dåliga krasch testa prestanda, med nedan genomsnittliga betyg i alla kategorier. Ranger riskerar också måttlig rollover. Liksom många nybörjar modeller, är utrustning för avancerad säkerhet reserverad för högre Rensa nivåer. Användning av pickup bilar för bogsering eller transporterar stora nyttolaster av otränade eller oerfarna förare bidrar till förekomsten av verkliga faran.