mynewspapers.net

Farliga Kemtvätt kemikalier

Farliga Kemtvätt kemikalier


Det finns växande oro över de mänskliga och ekologiska effekterna av Kemtvätt kemikalier. Kemtvätt kemikalier kända för att vara farliga och vissa stater har förbjöds användningen av vissa kemikalier används vid av Kemtvätt.

Historia

Farliga Kemtvätt kemikalier


Före första världskriget var rengöringsvätskor allmänt petroleum-baserade. Detta förändrades med införandet av en kemikalie som kallas perkloretylen eller PERC. PERC var brandfarlig och tros vara säker. De flesta Kemtvätt företag använder kemiska, även om det har bedömts som en fara. PERC också hamnar i miljön som avfall.

Betydelse

Farliga Kemtvätt kemikalier


Amerikanska Environmental Protection Agency (EPA) varnar att andas PERC kan orsaka symtom från yrsel till medvetslöshet. WHO märkta kemikalien "trolig cancerframkallande."

Andra kemikalier som används

Farliga Kemtvätt kemikalier


DF-2000 är ett kemiskt alternativ till PERC. Det är inte lika giftigt, men bara marginellt så. Den GreenEarth metoden är också tänkt att vara säkrare. Men efter en studie visade cancer hos råttor utsätts för D5 (kemiskt i denna process), EPA varnade det kan också vara cancerframkallande.

Missuppfattningar

Farliga Kemtvätt kemikalier


Många kemtvättar nu försöker pracka sig som att vara "grön" men det finns lite tillsyn att denna etikett. Konsumenterna bör fråga kemtvätten om de kemikalier som de använder.

Säkrast

Farliga Kemtvätt kemikalier


Den säkraste metoden för kemtvätt kallas "våt rengöring". Detta är mer tidskrävande men är fria från gifter och några kemtvättar använder nu denna process. De flesta kläder märkta "endast torr" kan oftast tvättas för hand med en mild tvål och hängde på tork.

Tips

Farliga Kemtvätt kemikalier


Om du är bekymrad över kemikalierna som används i Kemtvätt dina kläder, se till att packa kläderna från skyddande plasten och lufta dem utanför innan du lägger dem bort. Hänger dem direkt i garderoben kommer att släppa kemikalierna in i ditt hem.