mynewspapers.net

Farliga högt betalda jobb

Farliga högt betalda jobb


Det verkar finnas en gröda av människor som riskerar sina liv för att få en bra lön. Varje år, sammanställer av Förenta staternas Bureau of Labor en lista över de topp-10 farliga jobb. Inte bara är de farligaste, men de är de bland de högst betalda jobb också.

Oljerigg arbetstagare

Olja kommer alltid att vara en blomstrande industri i detta land. Vår ekonomi och vårt folk beroende av olja. Ett jobb som en oljerigg arbetare kan vara både farligt och smutsiga. Olja-rig arbetstagare måste arbeta 12-timmars dagar. De kan också ha att sova, äta och arbeta på de konstgjorda oljeplattformar mitt i havet. Farliga väder och strömmar kan orsaka oljerigg arbetstagare att drunkna i havet. Det finns också stora, tunga och högljudda maskiner att ta itu med. Olja-rig arbetstagare måste bära öronproppar för att förhindra hörselnedsättning. Trots farorna, kan olja rigg arbetstagare göra mellan £39.000 och £ 65 000 per år. De med college grader eller som är villiga att arbeta utomlands kommer göra ännu mer.

Krabba fiskare

Krabbfiske är den mest dödliga ockupationen i USA. Ännu har man dokumentärer på TV-serier, som "Dödligaste Catch," som tydligt dramatisera detta. Enligt en rapport från Bureau of Labor statistics dog omkring 5,488 personer från jobbet i 2007. Krabba fiskare måste ta itu med iskallt vatten och tuffa väderförhållanden. De har också kommer oroa farliga fiske maskiner och spolar av rep, som kan kasta dem överbord. De har ofta att arbeta så många som 21 timmar om dygnet. Krabba fiskeindustrin är mycket lukrativ. Fiskare får så mycket som £ 39 000 per år.

Iron arbetstagare

Iron arbetstagare måste arbeta i alla typer av väderförhållanden. Några andra risker för det här projektet inkluderar arbete på höga höjder. De har att använda säkerhetsutrustning såsom selar, byggnadsställningar och nät för att minska risken för fall och skador. Trots har detta jobb en över genomsnittet skador. Iron arbetstagare kan göra mellan £39.000 och £52.000 årligen.