mynewspapers.net

Färgglada viktorianska frisyrer

Färgglada viktorianska frisyrer


Populariteten av filmer som "Young Victoria" har väckt ett intresse för viktorianska frisyrer och mode. I den viktorianska eran, kvinnors hår höll stora kulturella och sociala värde. Faktiskt förklarar Victorianist Michael Warner att "var aldrig klippt utom i fall av allvarlig sjukdom." Frisyrer viktorianska kvinnor bar visade mycket om sin sociala ställning och bakgrund. Idéer för att utarbeta och fantasifulla frisyrer hittades i tidningar som Harper's Bazaar och Godeys damer bok.

Marguerite huvudbonad

Denna fransk-inspirerade upp-göra bestod av en Eugénie bandelette, eller "en rad av korta lockar över pannan," en låg sittpuff och två flätor som lindade runt sidorna av huvudet och var knäppta tillsammans på bröstet. Blommor, blad och vinstockar var också vävt in i håret. 1867 förklarade skribent för Harper's Bazaar att Marguerite huvudbonad var lämpligt för en "full kvällen toilette" och att "de långa flätor faller under hakan kan vara av sammet."

Coiffure

Den enklaste av färgglada viktorianska frisyrer, coiffure var ett lämpligt format för unga damer. Harper's Bazaar förklarade att "håret är något vågig och borstat på baksidan av huvudet, där det är fångas upp i kort lockar, bunden med en mycket tung fläta hår." Vid speciella tillfällen, "en bred fläta av scarlet sammet är vriden runt huvudet och faller över axeln" Mångfalden av lockar och tillägg av färgglada hår band och ytterligare flätor innebär att denna stil skulle ses utarbetad av dagens normer.

CHINJONG

CHINJONG kan vara fint och slätt. 1867 rapporterade Harpers att "en av senaste nyheterna importeras från Paris av New York frisörer är"rep CHINJONG." För att uppnå denna dramatiska stil, "långt hår är fäst en liten långt under kronan av en liten cirkulär kam, och sedan delas in i två tvinnade linor av två delar, som förs nedåt sida vid sida för ungefär sju inches. Två linor får då sällskap av vrida tillsammans de två alternativa delarna, och utgör därmed två nya linor, som bärs uppåt utanför två första, och är fästa under kammen, vilket gör en CHINJONG består av fyra parallella bröstvårtsklämmor linjer." Fancy kammar och stift gav denna stil en extra skjuts.