mynewspapers.net

Färgglada blommor för nya England trädgårdar som gillar skugga

Färgglada blommor för nya England trädgårdar som gillar skugga


Många av New England inhemska växtarter producerar levande sommar falla blommor och tål delvis till full skugga. Välj en monokromatisk landskapsdesign och fokusera på en färg för trädgården eller införliva flera sorter och sorter för en rainbow uppvisning av blommar. Vissa främmande arter, såsom gladiola, lägger till klara färger på trädgård och vintern väl i New England jord.

Mountain Laurel (Kalmia Latifolia)

Mountain laurel är infödd till Nordamerika och är härdig till zon 4. Traditionellt, växte Mountain laurel på kanten av skogen eller vattendrag i filtrerad ljus. Anläggningen kommer att växa mellan 5 och 12 fot lång och ungefär lika bred som den är lång. Betraktas som en evergreen, mountain laurel lägger till året runt färg trädgården blommor produceras från slutet av maj till början av juni. Blossoms varierar och kan inkludera rosa, vitt, rött och Bandad sorter. Brudtärna sorten producerar mörk rosa knoppar som öppnar till en bi-färgad rosa och vita blomma. Blommorna växer i kluster på ungefär 4 till 6 inches. Plantera i halvskugga med visst skydd från väder och vind. Sura fuktig jord kommer att producera de bästa blommorna.

Oakleaf hortensia (Hydrangea quercifolia)

Oakleaf hortensia är en blommande buske som är härdig till zon 5. Oakleaf hortensia mörka bladen bildar en rundad form med en genomsnittlig höjd mellan 4 och 8 fot. I allmänhet oakleaf hortensia växer bredare än det gör tall. Oakleaf hortensia blommar lägga till en dynamisk faktor i trädgården som blommorna kommer övergång i färg hela säsongen. Blommorna bilda som upprätt pyramidal kluster upp till 10 inches lång. Blommar börjar som snowy white klasar som tur rosa-vit i slutet av sommaren och så småningom förvandlas till en tan klustret under hösten. Peak bloom för oakleaf hortensior är början av juli. Plantera i sin helhet till halvskugga. Använd som en färgstark gräns i trädgården.

Alpros Rhododendron (Rhododendron maximalt)

Alpros rhododendron är en vintergrön buske som är härdig till zon 4. Vanligen alpros kommer att växa mellan 8 och 15 fot lång men har varit känt att nå 30 fot på vissa platser. Alpros rhododendron toppar i slutet av juni med en livlig uppvisning av rose-rosa till rosa-vita blommor. Blommorna är 1,5 inches över och växer i kluster av upp till 25 blommor, som gör för en prålig och färgglada visning. Plantera i partiskt till tät skugga i väldränerad sur jord. Använda som en kantlinje eller nära kanten av skogsområden att lägga till färg och visuella intresse.

Gladiolus (Gladiolus "Vandohla")

Gladiolus har sitt ursprung i Sydafrika, och odlare har korsningar och odlade dem i över 250 år. Idag, trädgårdsmästare kan hitta nästan vilken färg eller nyans av gladiolus att lägga till en dramatisk och färgglada touch till New England trädgård, inklusive gul, röd, lila, orange och dammiga rosa nyanser. Även om gladiolus föredrar full sol, de tål halvskugga och producera rikligt blommor. Lökarna kommer vintern över, om det kan vara nödvändigt att lägga till några isolering till blomma sängen av beläggning i kompost före den första frosten. Trädgårdsmästare kan behandla gladiolus som ettåriga i New England trädgården eller gräva upp dem i slutet av varje säsong och vinter dem inomhus. Lagra lökar inomhus vid en temperatur mellan 1,67 och 7,22 grader Celsius. Gladiolus kommer vanligtvis växa mellan 2 och 5 fot lång.